Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Les resilients" del taller de teatre "Dones en acció"

Escoltar

"Les resilients" del taller de teatre "Dones en acció"

Activitat en el marc de la programació de l'Escola de Feminismes i LGTBI

Foto de Francesca Woodman
Foto de Francesca Woodman

Aquest dijous, 10 de juny, el Centre d'Arts Escèniques Can Gassol (plaça de la Pepa Maca, 15) acull la representació 'Les Resilients', una peça de dansa i teatre a càrrec de les participants del taller de teatre Dones en acció.

L'espectacle, que compta amb la direcció d'Antonella D'Ascenzi i la participació d'una trentena de dones, explora el concepte de resiliència en el marc de la quotidianitat. Ho fa a través d'un viatge ple de cossos i imatges que et permetrà descobrir les històries i les veus de diverses dones resilients. 

Aquesta representació és l'activitat de cloenda del taller de teatre Dones en acció, un projecte que busca sensibilitzar sobre temàtiques de gènere a partir de la dansa i el teatre com a eines per crear una consciència de gènere, aprofundir en la construcció del femení i analitzar l'estructura sexista del nostre entorn quotidià.

L'aforament de l'obra de teatre és limitat. Per reservar entrada, cal enviar un correu electrònic a info.cird@ajmataro.cat . Les entrades reservades es podran recollir el mateix dia a l'entrada del recinte.

 

Sobre Dones en acció

Dones en acció és un projecte nascut a Mataró l'any 2015 amb l'objectiu de poder treballar la sensibilització dels conflictes de gènere a partir del teatre i la dansa des d'un abordatge integral que plantegi una aproximació cognitiva, corporal i emocional al tema. Des de la primera edició, els tallers de Dones en acció reuneixen cada any desenes de dones de la ciutat que, a través de l'expressió artística, busquen enfortir el seu potencial i reafirmar-se com a protagonistes de la seva trajectòria vital.

Amb la premissa que l'art i la cultura contribueixen a la socialització, l’empoderament i a la capacitació de les dones, el projecte Dones en acció aposta per integrar el llenguatge teatral, l’acció corporal i la poesia com a eines per exercitar la presa de consciència sobre les relacions que estableixen les persones amb elles mateixes, amb les altres i amb el seu entorn.

El taller entén el teatre com una eina de transformació social per empoderar, donar veu i visibilitat a les dones, així com un element clau per prendre consciència del nostre cos i de les nostres emocions.

Organitza: Servei d’Igualtat i Diversitat Ciutadana de l’Ajuntament de Mataró

Col·labora: Aula de Teatre de la Direcció de Cultura de Mataró

 

Info

 • Ubicació

 • Quan?
  10/06/2021 des de 20:00
 • Categoria

  Escola Feminismes i LGTBI Gènere i diversitat sexual

 • On?

  Can Gassol (Plaça de la Pepa Maca, 15 - Mataró)

 • Organitzador

  Servei d’Igualtat i Diversitat Ciutadana de l’Ajuntament de Mataró en col•laboració amb l’Aula de Teatre de la Direcció de Cultura

 • Afegiu l'esdeveniment al calendari
 • Inscripció