Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Projecte de Coeducació a Bressol

Escoltar

Projecte de Coeducació a Bressol

La coeducació s’estableix com un element imprescindible per aconseguir una societat més justa i igualitària, formada per ciutadania lliure, responsable, autònoma i solidària capaç de trencar amb els models estereotipats i els biaixos excloents centrats en el patriarcat i l’androcentrisme. L’escola, en tant que agent de socialització primari amb un pes molt important en la construcció social i ciutadana, té un paper fonamental en aquest sentit, i especialment en la primera infància.

El Projecte de Coeducació a Bressol es fonamenta en el dret a la llibertat i el dret a la igualtat d’oportunitats, independentment de l’origen, el gènere o qualsevol altra condició o circumstància social o personal. El seu principal objectiu és dotar de més coherència i contingut en coeducació els projectes de les Escoles Bressol ajudant a recollir i institucionalitzar moltes de les actuacions que ja es realitzen en els centres, per tal de situar-les en el lloc d’importància que es mereixen, fer-les més visibles, i fer possible la seva continuïtat any rere any.

Atesa la importància d’incorporar la coeducació al currículum escolar, el juny del 2017 es va realitzar la jornada formativa Coeducació en la petita infància. De la teoria a la pràctica, en què hi van participar totes les educadores de la Xarxa d’Escoles Bressol Municipals i mestres d’educació infantil. Aquesta jornada va ser l’inici de la implementació del projecte coeducatiu global al conjunt de la Xarxa d’Escoles Bressol Municipals.

La Regidoria d’Igualtat, Feminisme i LGTBI, conjuntament amb la Direcció d’Ensenyament de l’Ajuntament de Mataró, va editar l'any 2021 un recull de propostes pedagògiques anomenat Coeduquem en la primera infància. El document aposta per a la transversalització de la perspectiva de gènere en la pràctica educativa. Una bona acció coeducadora és fonamental per prevenir la violència masclista i lgtbi-fòbica, per reduir conductes de risc i per facilitar la detecció prematura de relacions abusives.

Descarrega't el document aquí:

Coeduquem en la primera infància

Annexos

Recupera l'acte de presentació aquí:

Arxius adjunts