Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Altres recollides

Escoltar

Altres recollides

. Recollida de roba
La roba usada es pot recuperar si la diposites als contenidors taronges repartits per diversos punts de la ciutat. També la pots portar a les deixalleries. 

Tenim 60 contenidors per recollir roba usada, roba de llar, sabates i altres residus tèxtils per a la seva revaloració a través de la reutilització i el reciclatge. La roba millor deixar-la neta, plegada i dins d’una bossa tancada, i en el cas de les sabates han d’anar també lligades pels cordons o amb cinta.

Aquests contenidors estan gestionats per l’empresa d’inserció social Solidança i forma part del programa Roba Amiga, impulsat per diferents entitats de Catalunya sense ànim de lucre destinat a crear llocs de treball reservats a inserció sociolaboral de persones en situació de vulnerabilitat social mitjançant la recollida, revalorització i reutilització del residu tèxtil.


. Recollida de medicaments
Els medicaments caducats o fora d'ús, incloent els seus envasos, no es poden llençar a l'aigüera, ni al vàter, ni al rebuig, ja que contenen principis actius que poden causar un greu risc per a la salut de les persones i del medi ambient. Són un residu especial. Per aquest motiu, s'han de lliurar als contenidors blancs que hi ha a les farmàcies o als Centres d'Atenció Primària. Aquests contenidors els gestiona Sigre, una entitat sense ànim de lucre que garanteix la correcta gestió ambiental dels medicaments d'origen domèstic.

Quant a les xeringues d’ús domèstic, en general es consideren residus municipals i amb l’agulla ben protegida, ficades dins d’ampolles de plàstic resistents poden anar al contenidor de rebuig.

En aquest fulletó informatiu de l’Agència de Residus en podeu veure el funcionament:residus a casa.png

. Recollida de piles
Hi ha més de 200 establiments que disposen de contenidors per a la recollida selectiva de piles. Es troben majoritàriament en botigues de venda d'aparells elèctrics i electrònics, grans superfícies comercials i mercats. Les piles també es poden portar a les deixalleries fixes i a la deixalleria mòbil.

Els comerços que disposen del contenidor, poden trucar al telèfon 900 103 138 per sol·licitar-ne el buidat.

Els comerços que no tenen contenidor però volen col·laborar en la recollida de piles, poden sol·licitar-lo al Servei d’Espais Públics. El servei no té cap cost per a l'establiment.