Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Recollida comercial

Escoltar

Recollida comercial

El sector comercial juga un paper essencial per fer realitat els objectius ambientals, socials i econòmics que volem aconseguir com a ciutat.

Es calcula que els residus generats pels comerços i la restauració representen més d’un 36% dels residus que es generen a Mataró. És per això que es vol facilitar al màxim la recollida selectiva d'aquest sector i estem implantant la recollida Porta a Porta tant a les zones de major concentració d’activitats (Centre i eixos comercials dels barris) com als generadors singulars, és a dir a aquells comerços de la resta de la ciutat que generen residus en quantitats suficients o de característiques especials com per interferir en el bon funcionament dels contenidors de la via pública.

Els comerços i activitats que generen quantitats de residus equivalents a un domicili que es trobin dins de les zones del Porta a Porta o aquells de la resta de la ciutat que no es considerin generadors singulars, continuaran utilitzant els contenidors del carrer, separant igualment els seus residus de forma correcta i dipositant-los dins dels contenidors corresponents.

Per saber quin és el teu model de recollida, revisa el mapa d'implantació del Porta a Porta.


Porta a Porta (PaP) comercial al Centre

Porta a Porta intensiu de totes les fraccions en bujols, cubells o bosses xipades.

El Centre és la primera zona de la ciutat on s'implanta la recollida Porta a Porta comercial. El PaP consisteix a lliurar els residus al servei municipal de recollida davant de la porta de l'establiment, els dies i hores determinats per a cada fracció.

Descarregar pdf explicatiu      Descarregar calendari

 

PaP comercial als Eixos i generadors singulars dispersos

Porta a Porta d'orgànica, envasos i paper i cartró.

El PaP consisteix a lliurar els residus al servei municipal de recollida davant de la porta de l'establiment, els dies i hores determinats per a cada fracció. En el cas dels eixos es recolliran porta a porta les fraccions orgànica, envasos i paper i cartró. El vidre i la resta continuarà portant-se als contenidors de la via pública.


Descarregar pdf explicatiu  Descarregar calendari

 

Porta a Porta a les activitats dels polígons industrials

Porta a Porta de paper i cartró i fracció resta. Recollida d’envasos i orgànica dels generadors singulars situats als polígons.

Als polígons industrials de Mataró es realitza també una recollida porta a porta d’aquells residus considerats assimilables als comercials, principalment de paper i cartró i fracció resta. Adicionalment, també es recull orgànica i envasos d’aquelles activitats que en generen en prou quantitat, bars i restaurants, empreses amb servei de menjador, etc.

Cada activitat té els seus propis contenidors per a realitzar la recollida, que han de treure  la via pública el dia i hora de recollida per a que siguin buidats.

Calendari Mata-Rocafonda Calendari Hortes Camí Ral  Calendari Pla d'en Boet  Calendari Vallveric

Porta a Porta comercial al Passeig Marítim

Porta a Porta intensiu de totes les fraccions en bujols, cubells o bosses xipades.

El Porta a Porta de les activitats fixes i temporals del Passeig Marítim inclou totes les fraccions, que disposen d’un calendari similar al del Centre de la ciutat. S’exclou de moment d’aquest àmbit el Port i les activitats del voltant.

 
 
Per a més informació podeu trucar al  010 o escriure'ns a mataroneta@ajmataro.cat
 
Si teniu l'establiment dins la zona del PaP Centre, també podeu descarregar-vos l'App Mataro Neta Connecta amb la vostra codi de deixalleria o venir al:  
 
PUNT INFORMATIU CENTRE
Oficina de Gestió de Residus i Impuls a
l'Economia Circular
 
Plaça de la Muralla(ESPAI MATARÓ
CONNECTA, LOCAL 3)
 
DIMECRES TARDA 16:00H A 18:00H 
DIVENDRES MATÍ 12:00 A 14:00H