Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Agenda

Escoltar

Agenda

Formulari d'inscripció

Inscriu-te a les activitats

Presentació: Mobilitat compartida

 

Dijous 3 octubre, 19 a 20.30 h

Compartir vehicle ja no és una utopia! Estalvi energètic, econòmic i benefici social, tot a l’hora. Revisarem les opcions que tenim a l’abast, dins del marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible, del 22 al 29 setembre.

Places limitades. Cal inscripció prèvia.

 

Informació

Taller : Reparació senzilla de bicicletes

 

Dissabte 5 d’octubre de 10.30 a 13 h

Quin vehicle hi ha més sostenible que la bicicleta? En aquest taller aprendrem com tenir-la sempre a punt per sortir pedalant en qualsevol moment. Dins de la Setmana de la Mobilitat Sostenible, del 22 al 29 de setembre, us volem facilitar els vostres desplaçaments sostenibles.

Places limitades. Cal inscripció prèvia.

Informació

Xerrada: Ocells marins i l’impacte dels residus

 

Dijous 10 d’octubre de 19 a 20.30 h

Enric Badosa, biòleg, educador i expert en ocells marins, ens introduirà en un món tan proper com desconegut. Coneixerem les aus i la seva vulnerabilitat als residus abocats al mar. El Dia Mundial de les Aus Migratòries a la tardor és una bona ocasió per a començar a implicar-nos en la millora del seu medi.

Places limitades. Cal inscripció prèvia.

 

Informació

Xerrada – Taller: Els secrets de la cuina saludable

 

Dissabte 19 d’octubre d' 11 a 13 h

Anem a compartir secrets! Com es fa una bona conserva? Podem menjar una truita crua sense témer la salmonel·losi? I el sushi sense patir anisakis? Les patates amb taques verdes són comestibles? Com es pelen els ous durs? Quants dies es pot guardar el menjar cuit a la nevera? Com no malbaratar aliments? Tots aquests misteris i molts més els desvetllarà la cuinera Anna Solé, amb motiu de la celebració del Dia Mundial de l'Alimentació.

Places limitades. Cal inscripció prèvia.

Informació

Xerrada: Les tortugues marines, del Maresme a l’oceà

 

Dijous 14 de novembre de 19 a 20.30 h

Què en sabem de les tortugues marines? La seva història, els seus hàbitats d’abans i els d’ara, les seves vulnerabilitats. Sembla que darrerament volen tornar a criar a les nostres platges. Tot un privilegi que cal mantenir. I després marxen mar enllà, enllà...

Places limitades. Cal inscripció prèvia.

Informació

Taller familiar: Joguines reciclades

Diumenge 24 de novembre d'11 a 13 h

Jugarem a fer joguines que després ens serviran per a seguir jugant! I a més a més amb materials que tenim a casa. De 4 a 10 anys. Una manera divertida de celebrar la Setmana de Prevenció de Residus, del 22 al 30 de novembre. Aprendrem a fer-ho de la mà de l’Escola de Natura del Corredor.

Places limitades. Cal inscripció prèvia.

Informació

Xerrada : Residu zero II

 

Dijous 28 de novembre de 19 a 20.30 h

És urgent reduir la quantitat de residus que aboquem al medi. A més de la voluntat, la prevenció de residus exigeix imaginació. L’Esther Peñarubia, promotora del Residu Zero de Bea Johson, ens proposarà força idees.

Places limitades. Cal inscripció prèvia.

Informació

Visita: Centre Integral de Valorització de Residus a Mataró. Què passa amb el que no separes?

 

Dissabte 30 de novembre de 10 a 13 h

Aquesta visita ens canviarà la percepció sobre la pròpia brossa i la de de tots els maresmencs i vallesans. Comprovarem la dificultat de triarallà uns residus que a casa podem separar molt fàcilment. I descobrirem la tecnologia i l’esforç implicats en el triatge dels diferents materials. La planta de la brossa, un destí que cada cop ens resultarà més car per a tot allò que no reciclem.

Places limitades. Cal inscripció prèvia.

Informació

Tertúlia: el voluntariat ambiental

Dijous 12 de desembre de 19 a 20.30 h

Amb quines entitats podem dur a terme un voluntariat ambiental que faciliti als maresmencs la mitigació i l’adaptació al canvi climàtic? I en general, dur a terme accions favorables al medi ambient? Debatrem les estratègies, febleses i oportunitats d’aquest voluntariat en relació a la implicació de la ciutadania, al paper de les institucions, a la responsabilitat social de les empreses, al Servei Comunitari escolar, entre d’altres.

DIA MUNDIAL DEL VOLUNTARIAT

Places limitades. Cal inscripció prèvia

Informació

Taller familiar: Decoració nadalenca contra el canvi climàtic

 

Dissabte 15 de desembre de 10 a 13 h

La celebració del Nadal ens empeny al guarniment il·lusionat dels nostres espais vitals. Sovint aquesta decoració té un preu important en residus i contaminació. No deixem que l’alegria de casa tingui una altra cara de la moneda més fosca. En aquest taller nadalenc mirarem d’aconseguir uns materials i resultats més sostenibles.

Places limitades. Cal inscripció prèvia.

Informació

Xerrada participativa: Canvi Climàtic, és temps d’actuar.

 

Dijous 19 de desembre de 19 a 20.30 h

El Servei de Canvi Climàtic del Consell Comarcal del Maresme ens actualitzarà les dades i aportarà les conclusions de la Cimera de l’ONU sobre el Canvi Climàtic que s’haurà dut a terme entre el 2 i el 13 de desembre a Xile.

CONFERÈNCIA ONUCONTRA EL CANVI CLIMÀTIC. XILE, 2-13 DESEMBRE

Places limitades. Cal inscripció prèvia.

Informació