Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Activitats 4t. Trimestre 2021

Escoltar

Activitats 4t. Trimestre 2021

Activitats d'octubre a desembre de 2021

La Casa Capell roman tancada, però continua oferint activitats via telemàtica mitjançant els nostres col·laboradors habituals, l’Escola de Natura del Corredor. L’Escola de Natura del Corredor gestionarà les inscripcions a les activitats. Per a qualsevol dubte o aclariment sobre les inscripcions, podeu contactar telefònicament al 937955405.

Amb la col·laboració

Video-Taller: Repara’t la bici!

Dissabte 2 d’octubre de 2021, de 11 a 13 h

 

Una avaria amb la bici ens pot deixar penjats en trànsit a la feina o d'excursió: pneumàtics punxats, cadenes trencades, cables destensats i moltes més incidències. Moltes vegades amb una senzilla reparació sortirem del tràngol. En aquest taller aprendrem a fer-nos reparacions bàsiques, i sense generar residus!

Amb la col·laboració de Solidança.

Cal inscripció prèvia

 

 

Informació

Passejada guiada pel Parc central: Cada arbre, un vincle al món!

Dissabte 9 d’octubre de 2021, d’11 a 13 h

Passejada pel Parc Central Nou. Farem una observació guiada dels arbres del Parc, tot descobrint els seus orígens, històries i requeriments. I les seves relacions amb la biodiversitat mataronina.

(Activitat presencial en cas que el protocol COVID-19 ho permeti)

Cal inscripció prèvia. Places limitades

Informació

Video-Tertúlia: A taula lluitant contra el canvi climàtic

Dijous 21 d’octubre de 2021, de 19 a 20:30 h

Descobrirem com l’agricultura ecològica i en concret l’horta de secà faciliten als consumidors la mitigació i l’adaptació al canvi climàtic. Coneixerem l'actual oferta d'agricultura ecològica a Mataró i al Maresme.

Amb la col·laboració d’entitats agroecològiques de Mataró.

Cal inscripció prèvia.

 

Informació

Video-Xerrada: El Tub Verd fa 20 anys!

Dijous 28 d’octubre de 2021, de 19 a 20:15 h

SETMANA EUROPEA DE L’ENERGIA SOSTENIBLE

Les calefaccions i l’aigua calenta de l’hospital, les piscines, els instituts, el Tecnocampus i altres equipaments i també habitatges reben la calor del Tub Verd. Alguns també el fred! És una xarxa de canonades que aprofita l’energia produïda a la planta de tractament de residus i a la depuradora d’aigües residuals. En aquesta sessió coneixerem una instal·lació que dona servei d’energia i és propietat dels mataronins, però que molts d’ells desconeixen. I en celebrarem els 20 anys!

Amb la col·laboració d’Aigües de Mataró

 

Cal inscripció prèvia.

 

 

Informació

Video-Taller: Netegem sense tòxics

Dissabte 6 de novembre de 2021, de 11 a 13 h

Sovint tenim a casa una gran diversitat de productes químics de neteja. Molts d’ells són tòxics per a nosaltres i contaminants de l’atmosfera i dels aqüífers. Compartirem alternatives naturals per netejar la casa i preservar el nostre hàbitat.

Cal inscripció prèvia.

Informació

Video-Taller: Autoreparació de petits electrodomèstics

Dissabte 20 de novembre de 2021, de 11 a 13 h

SETMANA EUROPEA DE LA PREVENCIÓ DE RESIDUS

En som conscients i amb convenciment. La preocupant minva de recursos i la desbocada acumulació de contaminants ens hi obliga. Duguem-ho a la pràctica: molt millor reparar que llençar i comprar de nou. Allarguem la vida dels aparells que ens faciliten la nostra. Aprendrem a fer senzilles reparacions de la batedora, el trepant, la cafetera o altres petits electrodomèstics.

Amb la col·laboració de Solidança.

Cal inscripció prèvia.

 

Informació

Video-Xerrada: Manufactures orgàniques: del conreu a l’objecte quotidià

Dijous 25 de novembre de 2021, a 19 a 20:15 h

SETMANA EUROPEA DE LA PREVENCIÓ DE RESIDUS

2021, ANY INTERNACIONAL DE LA FRUITA I LA VERDURA: https://www.mataro.cat/sites/fem-salut-amb-fruites-i-verdures

A partir de la pellofa dels conreus podem fabricar materials d'ús habitual. Bosses, mobles, bolígrafs, objectes diversos. Fets de pell de patata, de canya de cereals i de vegetals diversos. Sense hipotecar aliments. Substituïm el carboni del petroli pel de les restes vegetals netes. Quan acabi l'ús d'aquests objectes, seguiran essent útils: tornaran a la terra com a compost, sense contaminar. És economia circular.

Cal inscripció prèvia

 

Informació

Video-Acció: Fem crèixer el mapa verd de Mataró

Dijous 16 de desembre de 2021, a 19 a 20:15 h

 

A Mataró hi ha moltes entitats, establiments i iniciatives diverses que ens poden ajudar a fer més sostenible el nostre consum i la nostra vida. Sostenibilitat, proximitat, segona mà, granel, reparacions, intercanvi, ètica. Presentarem la seva distribució i contacte a la ciutat. Entre totes i tots els participants de la sessió completarem aquest Mapa Verd de la ciutat. És una recerca ciutadana compartida

Cal inscripció prèvia.

 

Informació