Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

NextMataró

Dies mundials

Dia mundial de la SIDA

Dijous 1 de desembre de 2022

Aquest dia és una oportunitat per donar a conèixer la situació del VIH/Sida i impulsar avenços en matèria de prevenció, tractament i atenció a les persones afectades arreu del món.

El lema d’enguany, Zero estigma. Zero VIH. Fem-ho realitat!, pretén sumar esforços, públics i privats, per generar major consciència vers el què suposa aquest problema de salut.

 

Dia mundial de l'alimentació

Diumenge 16 d'octubre de 2022

Aquest any la FAO, Fundació per a l’alimentació i l’agricultura de les Nacions Unides, proposa com a lema del dia mundial “No deixar ningú enrere”. Els factors que intervenen en la salut de les persones són molts i diversos, i la majoria no tenen resposta des del sistema sanitari. Actuar sobre els determinants de la salut amb informació i educació, contribuirà a que la societat – TOTA – avanci cap a un estil de vida més saludable.

Què podem fer com a individus per contribuir a aquesta millora?

  • Seguir una dieta saludable i variada, consumint productes de proximitat i evitant els processats
  • Evitar el malbaratament alimentari
  • Practicar exercici físic de manera regular
  • Sortir, parlar, relacionar-nos

 

Dia mundial de l'activitat física

Dimecres 6 d'abril de 2022

La inactivitat física és un dels principals factors de risc de mortalitat a nivell mundial i un dels principals factors de risc de patir malalties cardiovasculars, alguns tipus de càncer i diabetis.

Amb el lema “Mou la vida”, es pretén promoure l'activitat física com a eina de salut i benestar, i estendre els efectes beneficiosos d'aquesta pràctica enfront del sedentarisme, un dels principals factors de risc de mort als països occidentals.