Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Establiments de tatuatge, pírcing i micropigmentació

Escoltar

Establiments de tatuatge, pírcing i micropigmentació

Els pírcings, els tatuatges i la micropigmentació són pràctiques estètiques que consisteixen en la decoració del cos humà i que comporten riscos, principalment els relacionats amb infeccions i possibles al·lèrgies si no es realitzen en condicions higièniques i sanitàries correctes i s’utilitzen els materials adequats.

. Pírcing: pràctica de perforar alguna part de la pell, les mucoses o altre teixit corporal per col·locar-hi joies o altres objectes de metall amb fins estètics. S'exclou la perforació del lòbul de l'orella mitjançant la tècnica de subjecció d'una arracada automàtica, estèril i d'un sol ús.

. Tatuatge: procediment de decoració del cos humà consistent en la introducció de pigments colorants per mitjà de puncions.

. Micropigmentació: procediment d’embelliment de llavis, celles, ulls i arèola mamària i camuflatge de cicatrius i cremades i altres discromies consistent en la introducció de pigments colorants a la pell per mitjà de puncions.

Treballem per fer la vigilància i control sanitari dels establiments de la ciutat que realitzen aquestes pràctiques.

Assessorem dels requisits higiènics i sanitaris que han de complir aquests establiments, així com de les obligacions legals.

Atorguem les autoritzacions sanitàries obligatòries per al funcionament dels establiments de la ciutat on es realitzen tatuatges, pírcings i micropigmentació. Han de sol·licitar aquesta autorització els establiments que es dediquen exclusivament a aquesta activitat i també aquells establiments que l’ofereixen com a un servei complementari a l’activitat principal (perruqueries, centres d’estètica, entre altres).

El marc competencial és la: Llei 18/2009, del 22 d’octubre, de salut pública que estableix en l’article 52, els serveis mínims dels ens locals: e) La gestió del risc per a la salut en les activitats de tatuatge, micropigmentació i pírcing.

Tràmit

Arxius adjunts