Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Seguretat alimentària

Escoltar

Seguretat alimentària

Realitzem la vigilància i el control sanitari dels establiments alimentaris minoristes de la ciutat perquè els aliments que es posen a l’abast de la ciutadania no suposin un risc per a la seva salut.
Els controls sanitaris són programats en funció del risc sanitari detectat i els recursos disponibles. També es realitzen visites d’inspecció en casos de denúncies presentades per la ciutadania en relació amb els aliments o els establiments alimentaris minoristes de la ciutat.

Assessorem a aquests establiments alimentaris minoristes perquè puguin complir i/o adequar el negoci a la normativa sanitària vigent.

Oferim formació en matèria d’higiene alimentària, autocontrols i al·lèrgens alimentaris per a les persones manipuladores d’aliments que treballin en un establiment de la ciutat, amb la finalitat de garantir les bones pràctiques higièniques durant la jornada de treball.

 

Tràmit

 

Evitar la pesta porcina africana és cosa de tots

Arran de  la situació de la malaltia de la Pesta Porcina Africana (PPA) a la Unió Europea, i especialment amb la declaració d'aquesta a Bèlgica, des del Departament d'Agricultura s'estan sumant esforços per a la prevenció de la seva introducció al nostre territori.

La PPA és una malaltia contagiosa de declaració obligatòria que afecta al porc domèstic i al porc senglar i que es caracteritza per uns nivells de mortalitat propers al 100%. Es transmet per contacte directe amb altres porcs i senglars infectats, consum de productes càrnics derivats i carn d'animals infectats, objectes contaminats i vehicles de transport de bestiar.

Tot i no tenir cap implicació en la salut humana, la introducció de la malaltia al nostre país tindria greus conseqüències per la salut i el benestar dels animals així com a l'economia de l'industria agroalimentària catalana on el sector porcí és molt rellevant.
 
imatge pesteporcina.jpg
Consells per evitar la pesta porcina africana

Arxius adjunts