Fitxes de condicions higièniques i sanitàries dels establiments minoristes d'alimentació

Introducció

Els establiments minoristes d'alimentació i els establiments de restauració en què es realitzen activitats de producció, elaboració, transformació, conservació, emmagatzematge, distribució, venda i/o servei d'aliments han de reunir unes condicions higièniques i sanitàries que assegurin la innoqüitat dels aliments que posen a l'abast dels ciutadans i que estan regulades, entre d'altres normatives, per la Llei 18/2009, de 22 d'octubre, de Salut Pública i els Reglaments europeus de higiene dels aliments.

Així mateix, aquests establiments han de ser inscrits en els registres de les respectives administracions locals en aplicació del RD 191/2011, de 18 de febrer, sobre Registre General d'Empreses Alimentàries i Aliments i del document de criteris registrals per a establiments minoristes del sector de l'alimentació aprovat el 20 de febrer de 2012, pel Consell d'Administració de l'Agència de Salut Pública de Catalunya.

Per què us poden servir aquestes fitxes?

Les fitxes que us oferim són documents de consulta, adreçades a tècnics municipals i a operadors d'empreses alimentàries, que us facilitaran la informació més rellevant sobre les condicions higièniques i sanitàries que han de reunir els establiments minoristes d'alimentació i els de restauració, així com, la normativa que les regula.

Els tècnics municipals hi trobareu informació complementària per inscriure els establiments alimentaris en el registre municipal ja que les fitxes contenen un apartat anomenat "Número de registre municipal: Codi sector (PNPC) i codi activitat" on es proposa el codi del sector i de l'activitat considerada com a principal segons el catàleg dels establiments minoristes del sector de l'alimentació aprovat pel document de criteris registrals per a establiments minoristes del sector de l'alimentació el qual també recull el sistema de codificació comú per a tots els municipis de Catalunya.

Hi trobareu informació sobre:

  • Denominació comercial
  • Definició de l'activitat
  • Marc legal sanitari general i específic. Cercador d'Informació de Diaris Oficials (CIDO)
  • Criteris higiènics i sanitaris de referència per a cada sector.
  • Altres consideracions específiques d'interès.
  • Número de registre municipal.

Relació de fitxes:

Fitxes amb informació pendent d'actualitzar d'acord amb el Reial Decret 1021/2022, de 13 de desembre, pel qual es regulen determinats requisits en matèria d'higiene de la producció i comercialització dels productes alimentaris en establiments de comerç al detall.

FITXES DE NORMES I CONDICIONS GENERALS
FITXES DE NORMES I CONDICIONS ESPECIFIQUES DELS DIFERENTS SECTORS

Anar a inici de relació de fitxes