Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Fòrums i debats

Fòrums

El procés de reflexió i participació es portarà a terme a través de fòrums i debats. Per una banda els fòrums funcionaran com un espai de participació per a agents i persones significatives per a cadascun dels àmbits identificats com a estratègics, amb l’objectiu de contribuir a aterrar i identificar els reptes per a Mataró a partir de les noves visions. Participaran en aquests fòrums tots aquells agents, persones o entitats que hagin estat identificats per part dels serveis municipals, la comissió Assessora o els òrgans del procés. Tindran com a referent un comissionat/da.

Estructuraran el seu treball en 2 sessions  diferenciades, a més d’un espai específic  a la plataforma Decidim: una primera  sessió d’identificació de reptes per a  Mataró i una segona destinada a detectar  oportunitats i prioritats.

 

Desenvolupament Fòrums amb Agent Externs

El procés de reflexió estratègica Mataró Agenda Urbana 2030 ha iniciat la seva fase participativa amb el Fòrums amb Agents Externs durant la segona quinzena de maig.

S’ha desenvolupat un Fòrum per cadascuna de les dimensions: Ciutat inclusiva, Ciutat pròspera, Ciutat resilient, Ciutat intel·ligent

 i connectada i Ciutat saludable i ecològica; on han participat els respectius Comissionats i una cinquantena  de persones expertes en els diferents àmbits de treball i amb certa vinculació  a la ciutat. Aquests Fòrums també han comptat amb la participació dels referents polítics associats de cada dimensió i d’una petita representació tècnica.

D’aquest espai han sorgit diferents reptes per tal de definir quina ciutat volem en un horitzó 2030. Aquestes reflexions estan penjades a la plataforma Decidim amb l’objectiu que la ciutadania pugui fer aportacions i que tota la informació recollida es pugui incorporar en el Pla d’Acció de l’Agenda Urbana 2030.

 

A continuació hi ha les relatories de les diferents sessions amb agents experts:

Foto Ciutat reslient.jpg
Fòrum Ciutat Intel·ligent i Connectada.jpg 
Fòrum tècnics 1.jpg

 

Desenvolupament Fòrums amb Tècnics

Durant el 25 i 26 de maig s’han dut a terme els Fòrums amb el personal tècnic de l’Ajuntament per tal de reflexionar sobre els reptes identificats pels Comissionats i les aportacions dels Agents Externs sorgides dels fòrums. En aquest espai també s’ha fet una revisió dels principals projectes desenvolupats darrerament i s’ha desenvolupat un treball de proposta de nous projectes i accions a  desenvolupar amb relació als objectius marcats per l’Agenda Urbana Espanyola i segons els reptes de ciutat.

Tota aquesta generació de contingut nodrirà el Pla d’Acció Mataró Agenda 2030.

 

 

Fòrum: Mataró Agenda Urbana 2030 - Aterratge de projectes (29/06/2022)

 
El proper dia 29 de juny a les 17:30 al Tecnocampus, tindrà lloc el darrer fòrum de treball per a l’elaboració del Pla d’Acció del Mataró Agenda Urbana 2030, on hi participaran tots aquells agents externs experts que van participar en els fòrums que es van dur a terme durant el mes de maig a l’Espai Mataró Connecta; i el personal tècnic que ha participat de diferents fòrums i sessions de treball.
L’objectiu d’aquest fòrum és definir i concretar  quins són els projectes principals del Pla d’Acció.

 

 

Debats estratègics

Conjunt d’actes públics sobre temes  específics detectats com a rellevants, amb  un triple objectiu:

  • Donar visibilitat al procés.
  • Detectar nous actors.
  • Dotar els reptes de nous elements en el cos teòric per a la seva formulació i/o revisió.

Funcionen com a suport a la definició dels  reptes locals, i es plantegen en forma de  debat/taula rodona amb possibilitat  d’aportacions de la ciutadania.

Més enllà de l’acte, tindran una continuïtat  als mitjans, a la plataforma Decidim i als Fòrums de debat.

Debat: Mataró amb mirada jove (4/11/2022)Debat: Cures a la comunitat: innovació i oportunitats (17/10/2022)Debat: Economia circular: de la necessitat a l'oportunitat (05/10/2022)

 

 

Debat: Espai urbà i convivència (13/07/2022)

 

 

Debat: El futur del treball, el present de la formació (06/07/2022)

 

 

Debat: Ciutat, cultura i creativitat (28/06/2022)

 

 

Debat: El camí cap a l’estratègia alimentària local de Mataró (16/06/2022)

 

 

Debat: La Salut més enllà de l’atenció sanitària. Els reptes de Mataró amb horitzó 2030 (31/05/2022)

 

 

Debat: Les ciutats intel·ligents: drets i responsabilitats digitals (16/05/2022)

 

 

Unió Europea. Fons europeus Next Generation.Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. Agenda urbana española.

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i l'FSE en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

fonseuropeu.pngsoc_1l.jpggene.png

Amb el suport de:

Diputació de Barcelona