Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Collits a casa

Bacallà en samfaina i ou en flor

Recepta realitzada per Fogons Take Away

 
 



Ingredients:

 
1 pebrot vermell
1 carbassó
1 ceba
1 albergínia 
6 tomàquets madurs
1 branqueta de farigola
1 filet de bacallà
4 ous L
1 cullerada de cafè de sucre
Oli d’oliva
 
 

Preparació:

Per fer la samfaina:

Tallar les verdures (excepte el tomàquet) en quadrats d’uns 2 cm aproximadament i reservar. Ratllem els tomàquets i també reservem. Saltegem les verdures una per una i les anem posant en una cassola ampla, afegim el tomàquet, una mica de sal, pebre, la branqueta de farigola, un rajolí d’oli d’oliva i una cullerada de sucre i ho deixem cuinar a foc suau fins que les verdures estiguin tendres i el tomàquet cuinat (uns 15’ aproximadament) i reservem.

Per fer l’ou en flor necessitarem un bol i film

Estirem el film sobre l’amplada del bol i ho tallem, empenyem amb compte per a que toqui el fons del bol i la resta toqui les parets. Afegim l’oli a la base, trenquem l’ou i el posem dins, hi afegim sal sobre l’ou i ho tanquem agafant i girant entre elles les puntes del film. Li fem un nus amb el mateix fils i ho reservem.

Posem una cassola al foc i quan arranqui el bull li tirem l’ou (a foc mig) i el deixem cuinar durant uns 6 minuts, quan hagi passat el temps el traiem i el posem a refredar ràpidament en aigua freda, si no l’hem de consumir al moment.

Per a escalfar-lo més tard, no tireu l’aigua, poseu de nou l’ou per uns segons a l’aigua i ja estarà llest. Per servir-lo només haureu de tallar el film per sota del nus i amb una cullera traiem l’ou del film.

El bacallà el cuinem al nostre gust (confitat, al forn, a la planxa,...)

Muntatge:

A la base del plat hi posem la samfaina, a sobre la porció de bacallà i hi afegim l’ou.