Canelons de carbassó farcit de tàrtar de llagostins, tomàquet del Maresme i ceba tendre amb emulsió de curry
Recepta realitzada pel restaurant Bocca

Ingredients per a 4 persones:
- 2 carbassons
- 6 llagostins
- 2 tomàquets madurs
- 1 ceba tendra petita
Per a l'emulsió:
- 50 cl de llet
- 150 cl d’oli de gira-sol
- 1 cullerada sopera de curry en pols
Elaboració:
En una cassola posar a coure els llagostins durant un minut i retirar del foc, deixar refredar i picar en trossets petits.
Pelar els tomàquets, treure les llavors i tallar en brunoise, picar la ceba tendra molt petit.
Rentar els carbassons i tallar a làmines llargues molt fines amb l’ajuda d’una mandolina o a mà o amb un ganivet llarg molt ben esmolat.
Posar en un recipient aigua al foc sense sal i, quan comenci a bullir, posar-hi les tires de carbassó durant uns segons (només escaldar). Treure de l’aigua calenta i tallar l’escalfor amb aigua freda refredada amb gel. Quan estiguin freds estendre sobre una estoreta de bambú cinc o sis làmines, aixecant-les una mica en els extrems. Posar el tàrtar reservat (llagostins, ceba i tomàquet) sobre les làmines esteses de carbassó i enrotllar amb l’ajuda de l’estoreta perquè no es trenqui i així donar-li forma de caneló.
Emulsió de curry:
Posar en el got de la batedora de llet, una mica de sal, la cullerada de curry fent una lactonesa de curry afegint l’oli de gira-sol.
Presentació:
En una pissarra o plat negre posar el caneló de carbassó i amb l’ajuda d’un biberó posar sobre del caneló unes gotes d’emulsió de curry intercalant-les amb pètals de flors. A la pissarra posar també gotes d’emulsió de curry i pètals de flors per aportar-li color al plat.