Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

NextMataró

Crema lleugera de pèsols del Maresme amb calamar a "lo Pelayo" i cruixent de tinta

Recepta realitzada pel restaurant La Bona Cuina

 
 



Ingredients per a 4 persones:

 
250grs de pèsols
2 alls tendres
1 ceba tendra
300grs patata pelada

Per al guisat de calamar:
500grs de calamar
2 cullerades soperes d’oli d’oliva
1 ceba tendra
1 cullerada de vi Txakolí

Pel cruixent de tinta:
100 ml fumet
100 ml d’oli d’oliva 0,4º
14grs de Maizena
5grs tinta calamar
 
 

Preparació:

Pelem la verdura i la tallem
Ofeguem amb una cullerada d’oli d’oliva, excepte els pèsols
Deixem estofar a foc lent durant 10 min
Incorporem 1 got d’aigua
Deixem bullir 5 minuts
Incorporem els pèsols
Deixem bullir 1 minut més
Triturem fins aconseguir una crema homogènia
Ho colem i ho deixem a part.
Tallem el calamar a daus i el posem a la paella
El reguem amb 2 cullerades d’oli d’oliva
Ofeguem 3 minuts
Tallem la ceba a l’estil Juliana
Ho incorporem a la cassola i ofeguem a foc mig 10 minuts
Afegim el vi txakolí i deixem reduir a la meitat.
Tot seguit, per el cruixent de tinta, agafem tots els ingredients i els triturem
En una paella a mig foc ho incorporem i ho deixem evaporar fins aconseguir un galeta fina i cruixent.


Emplatar:

En un plat de sopa, col•locarem al centre el calamar i la crema al voltant. Finalment, a sobre, col•locarem el cruixent.