Cremós de nyàmeres amb xips de moniato i pernil
Recepta realitzada pel restaurant Som Terra

Ingredients (per 4 persones):
- 500 gr. de Nyàmeres (senceres)
- 250 ml de crema de llet
- 1 peça gran de moniato
- 250 gr. de pernil
- Sal, oli, mantega
Preparació:
Rentem i pelem les nyàmeres com si fossin patates, es tallen en forma de daus.
Coem els daus en aigua fins que estiguin fets.
S’escorren bé i quan encara està calent li afegim la crema de llet.
Triturem amb un processador de menjar, li afegim una nou de mantega i rectifiquem de sal; reservem mantenint l’escalfor.
A banda, rentem i pelem el moniato i amb l’ajuda d’una mandolina tallem làmines d’un gruix de 0,5 mm aprox. Les anem dipositant en aigua ben freda i les deixem reposar uns 5 minuts.
Preparem una paella amb oli i el portem a temperatura alta.
Escorrem molt bé les làmines i les assequem amb l’ajuda de paper absorbent.
Fregim el moniato a la paella amb oli i quan veiem que queda cruixent, les retirem i posem en paper absorbent per retirar l’excés d’oli.
En una altra paella, amb unes gotetes d’oli, fregim el pernil tallat en tires fins que estigui ben daurat.
Muntatge del plat:
Servim la crema de nyàmeres que teníem reservada en un plat fondo i decorem amb les xips de moniato i el pernil. Acabem amb un rajolinet d’oli d’Oliva Verge.