Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Collits a casa

Mix de carxòfes del maresme amb mini bunyols de bacallà i encenalls de pernil ibèric

Recepta realitzada per Anna Català, xef de cuina del Bocca Restaurant

 
 




Ingredients per a 4 persones:

· 8 carxofes mitjanes
· 200 g de farina
· 1 llimona
· 2 branques de julivert
· 500 cl d'oli d'oliva suau per a fregir
· 100 cl de crema de llet
· 50 g de pernil ibèric
· Sal


Elaboració

 
 

1. Per elaborar les carxofes confitades, netegem 4 carxofes, les tallem en 8 trossos cadascuna i les posem a coure amb aigua, 150 g de farina i una llimona a trossos, per blanquejar les carxofes, durant 10 minuts. Les escorrem i refredem amb aigua freda i les conservem en oli de gira-sol.

2. Per fer les xips de carxofes netegem una carxofa i, amb l'ajuda d'una mandolina, la tallem en làmines molt fines.

3. En una paella posem a escalfar abundant oli d'oliva suau per a fregir a 200º. Passem les làmines de carxofes per farina i les fregim, retirant-les quan estiguin daurades i col·locar-les a sobre de paper absorbent per retirar l'excés d'oli, assaonar.

4. Per fer la crema de carxofes, netegem i tallem les 3 carxofes restants i les ofeguem en un cassó amb 50 cl d'oli d'oliva durant 5 minuts, cobrim d'aigua i deixem coure durant 20 minuts.

5. Afegim 100 cl de crema de llet i ho deixem coure durant 10 minuts més, triturem i passem per un xinès perquè ens quedi una crema ben fina.

6. Per fer els bunyols, posem al vas de la batedora l'aigua, l'ou i els alls tendres, triturem uns segons, i afegim el bacallà, la farina i el llevat i seguim triturant fins que la massa estigui ben homogènia. En l'oli utilitzat per a les xips, prèviament colat per evitar impureses, fregirem els mini bunyols de bacallà utilitzant una cullereta de cafè impregnada d'oli calent per poder treballar millor.

 

Emplatat

 
 

En un plat fondo posarem les carxofes confitades, que prèviament haurem passat per farina i haurem fregit, formant una piràmide. A sobre posarem els encenalls de pernil ibèric i al voltant posarem els bunyols de bacallà i per sobre hi afegirem les xips de carxofes. Es servirà juntament amb una salsera amb la crema de carxofes ben calenta i l'abocarem en el plat.