Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

NextMataró

Mongetes del ganxet de la meva terra

Recepta realitzada per Patricio Inostroza, cap de cuina del Restaurant Culinary

 
 


Ingredients per a 6 persones:

· 300 g de mongetes del ganxet
· 8 fulles d'alfàbrega
· 2 grills d'all
· 1 grill d'all picat
· 1 ceba picada molt fina
· 300 g de blat de moro fresc o congelat
· 1 pastanaga
· 1 fulla de llorer
· Comí
· Pebre vermell dolç

Elaboració

 
 

! El dia anterior posarem les mongetes en remull amb força aigua freda.


1. En el moment de coure-les, posem les mongetes en una olla amb aigua freda, 2 grills d'all, la fulla de llorer i la pastanaga i ho duem a foc mig uns 45 minuts aproximadament.

2. Tindrem especial cura d'anar "espantant" les mongetes quan aquestes comencin a bullir, eliminant així l'excés d'escuma. Les "espantem" tres vegades; així evitem que les mongetes es trenquin quan aquestes bullen i xoquen entre elles.

3. Un cop cuites, triturem el blat de moro amb el turmix. Per fer-ho més fàcil, hi afegim una mica del brou resultant de la cocció de les mongetes. Quan ens hagi quedat ja molt finet, ho reservem.

4. En una olla hi daurem l'all picat i la ceba uns 5 minuts a foc suau. Un cop daurat, ho condimentem amb una mica de comí i pebre vermell dolç. Seguidament hi afegim les mongetes, les fulles d'alfàbrega i el blat de moro triturat i ho coem tot a foc suau durant 20 minuts, barrejant constantment.

 
 


Emplatat

 
 

Per donar-li un punt més saborós, escalfem una mica d'oli amb una cullerada de pebre vermell dolç i ho posem per sobre de les mongetes un cop ja servides al plat.