Carxofes farcides amb bolets de tardor i virutes de foie i cremós de patata
Recepta realitzada pel restaurant Suka

Ingredients:
- 8 carxofes
- 1 ceba dolça
- 200 gr de rovellons
- 200 gr de portobello
- 200 gr de trompeta de la mort
- 1 l d’oli d’oliva
- 20 gr mantega
- 100 gr nata
- encenalls de foie
- sal i pebre negre
Elaboració:
Netejar les carxofes. Posar-les a bullir amb grills de llimona i una mica de farina per blanquejar la carxofa i que no quedi negra.
Quan les carxofes estiguin tendres, posar-les en un recipient amb aigua amb gel per tallar la cocció.
Per preparar el farcit, un cop netejats, picar i arrebossar una ceba dolça, les trompetes, els rovellons i els portobellos.
Sofregir la ceba, afegir la mantega, un rajolí de conyac i deixar cuinar fins que estigui cuit.
Afegir la nata fins lligar tots els ingredients i triturar-ho tot en una trituradora o túrmix o bé a la thermomix (2’ a velocitat 3), i ja estarà llest per farcir.
Cremós de patata:
- 500 gr de patata
- 250 cl caldo d’au
- 100 cl de nata
- sal i pebre negre
Elaboració:
Pelar, rentar i tallar les patates, bullir-les amb la nata i el caldo fins que estiguin tendres, salpebrar i ja estaran llestes per triturar.
Muntatge:
Posar el cremós de patata a la base del plat i a sobre hi posarem la carxofa amb el farcit al seu interior.