Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

NextMataró

Carxofes farcides amb bolets de tardor i virutes de foie i cremós de patata

Recepta realitzada pel restaurant Suka

 
 



Ingredients:

  • 8 carxofes
  • 1 ceba dolça
  • 200 gr de rovellons
  • 200 gr de portobello
  • 200 gr de trompeta de la mort
  • 1 l d’oli d’oliva
  • 20 gr mantega
  • 100 gr nata
  • encenalls de foie
  • sal i pebre negre
 

Elaboració:

Netejar les carxofes. Posar-les a bullir amb grills de llimona i una mica de farina per blanquejar la carxofa i que no quedi negra.

Quan les carxofes estiguin tendres, posar-les en un recipient amb aigua amb gel per tallar la cocció.

Per preparar el farcit, un cop netejats, picar i arrebossar una ceba dolça, les trompetes, els rovellons i els portobellos.

Sofregir la ceba, afegir la mantega, un rajolí de conyac i deixar cuinar fins que estigui cuit.

Afegir la nata fins lligar tots els ingredients i triturar-ho tot en una trituradora o túrmix o bé a la thermomix (2’ a velocitat 3), i ja estarà llest per farcir.


Cremós de patata:

  • 500 gr de patata
  • 250 cl caldo d’au
  • 100 cl de nata
  • sal i pebre negre



Elaboració:

Pelar, rentar i tallar les patates, bullir-les amb la nata i el caldo fins que estiguin tendres, salpebrar i ja estaran llestes per triturar.



Muntatge:

Posar el cremós de patata a la base del plat i a sobre hi posarem la carxofa amb el farcit al seu interior.