Pastís de prèssec i ametlles
Recepta realitzada per Uñó

Ingredients semi confitat de prèssec:
- 1 kg préssecs tallats a quarts
- 600 g sucre gra
- El suc d’una llimona
Crema d’ametlles:
- 400 g mantega
- 400 g pols d’ametlla amb pela
- 400 g sucre en pols
- 20 g maizena
- 225 g ous
- 50 g licor (amaretto o conyac)
Elaboració confitat de prèssec:
Es talla la fruita i es barreja amb el sucre gra i el suc de la llimona, i es deixa reposar a la nevera 24 hores.
Elaboració de crema d’ametlles:
Es barregen els 4 primers ingredients i s’hi incorporen els ous poc a poc. Quan tinguem lligada la massa afegim el licor i es posa dintre una màniga pastissera i es reserva.
Elaboració:
Es forma un quadrat amb pasta de full i s’hi fan les vores, s’enforna aquesta prèviament durant 12 minuts a 180ºC, es deixa refredar, es posa una capa lleugera de crema d’ametlles i a sobre els trossos de préssec semi confitat. Es posa sucre gra per sobre i es torna a posar al forn a 180ºC durant 35 minuts aprox. Es treu del forn, es deixa refredar i es decora amb uns gerds, uns festucs i unes ratlles de xocolata.