Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

NextMataró

Raviolis de carbassó farcits de verdures amb salsa de bolets i oli de tòfona

Recepta realitzada per Fogons Gastro-bar

 
 



Ingredients per a una persona:

  • 1 carbassó
  • 1 ceba
  • 1/4 de carbassa
  • 250 gr de bolets (a gust del consumidor)
  • 200 ml de nata
  • oli de tòfona

Elaboració

Comencem laminant el carbassó. Cal tallar les puntes de forma que quedi un carbassó d´uns 13 cm. Reservem les puntes (només la part comestible) per al farcit que farem després. Amb la mandolina o màquina de tallar embotit, tallem 8 làmines fines de carbassó d’uns 3 mm i les reservem fins tenir enllestit el farcit.


Per al farcit, picar els següents ingredients: mitja ceba, les puntes del carbassó que havíem reservat i el carbassó sobrant i la carbassa. Posar-ho tot a una paella a foc lent amb una mica de sal i oli i deixar cuinar fins que estigui tendre. Reservar.


Per a la salsa, tallar en juliana la mitja ceba restant i daurar en un pot al foc, afegir els bolets tallats petitons, deixar cuinar una mica i afegir la nata. Deixar bullir uns minuts, salpebrar i triturar.


Per a muntar el plat, estirem les làmines en forma de creu, utilitzant dues làmines per a cada ravioli, en total tindrem 4 raviolis. Al centre hi posem el farcit i tanquem el ravioli començant per la làmina de sota i després per l’altra làmina, de forma que quedin en forma quadrada. Després marcarem els raviolis en una paella volta i volta i els posarem en un plat soper on prèviament hi haurem posat dues cullerades de la salsa de bolets. Per acabar el plat, tirarem un raig d’oli de trufa per sobre els raviolis.