Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

NextMataró

Risotto de carabassa en la seva crema

Recepta realitzada per Elisabeth Cuevas

 
 



Ingredients:

  • 2 cebes picades
  • 300 gr arròs bomba o arborio
  • 100 ml de vi blanc
  • 500 gr de carabassa
  • 100 gr de mantega
  • 200 gr de formatge parmesà en taco
  • Ametlla laminada per decorar opcional


 
 

Elaboració

Pelem i partim en daus la carabassa, traient el centre de llavors, fonem la mantega en una cassola (també pot ser oli, però així quedarà mes sua) afegim la carabassa i una mica de sal (separem uns quants dauets per guarnir al final) la saltegem una miqueta per tal que agafi sabor i afegim aigua fins a que quedi ben coberta i una mica mes. Cuinem la carabassa durant 30 minuts aprox. fins que quedi ben tendra. Una vegada estigui llesta triturem amb el seu caldo de cocció, ha de quedar ben líquida.


Entre tant saltegem els daus que hem separat amb una mica d´oli o mantega i reservem.



Afegim si volem una mica de mantega per tal que quedi mes suau.


Cuinem la ceba tallada ben petitona fins que estigui transparent, afegim l arròs i anacarem (canviem color gra). Un cop acabat aquet process afegim el vi i deixem reduir.


Tindrem la crema al costat calenta i anem afegim poc a poc, no parant de remenar, per tal que surti el mido del arròs i vagi quedant cremós, afegim carbassa cada cop que s´evapori i així durant 18 minuts aproximadament, si al final ens quedem sense crema podem afegir aigua o brou.