Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

NextMataró

Salsa Romesco

Recepta realitzada per Patricio Inostroza, cap de cuina del restaurant Culinary

 
 




Ingredients per a 8 persones:
· 500 g de tomàquets madurs
· 2 pebrots vermells
· 10 grills d’alls pelats
· 100 g d’avellanes pelades i torrades
· 100 g d’ametlles pelades i torrades
· 200 g d’oli d’oliva 0,4 ° (suau)
· Vinagre de Xerès
· Sal
 


Elaboració

 
 

1. Disposem en una safata de forn els tomàquets i els pebrots. Amb un tros de paper d’alumini en fem un sobre on dipositarem els alls perquè no es cremin. Ho fiquem tot al forn a 180 ° C durant 25 minuts i a continuació deixem refredar.

2. Un cop freds, pelem els tomàquets i els pebrots, dels quals també en retirem les llavors. Al treure els alls del sobre haurem de tenir en compte que estaran molt tendres i possiblement es desfaran.

3. Posem tots els ingredients (els tomàquets, pebrots, alls, avellanes, ametlles, vinagre i oli d’oliva) en un recipient per batre salses i ho triturem tot amb el batedor. Afinem el punt de sal.

 
 


Idees

· Al pelar els tomàquets i pebrots, podem colar i reservar el caldo que se n’extrau. Si la nostra salsa quedés molt espessa, podem alleugerar-la amb aquest suc o simplement el podem afegir abans de la trituració, ja que ressaltarà el sabor de la salsa.


· Si no trobéssim ametlles o avellanes torrades, tan sols necessitem posar-les al forn a 180 ° C durant 15-20 minuts (depenent del forn). Cada 5 minuts obrirem el forn i ho barrejarem tot una mica perquè el torrat sigui uniforme.


· El vinagre és un ingredient molt delicat; hi posarem només unes gotes al principi i anirem corregint a mesura que triturem la salsa.