Sardines marinades amb formatge de cabra petit i nevat (Vilassar de dalt), brunoise de maduixes del maresme i sopa de maduixes i tomàquet perfumada amb alfàbrega
Recepta realitzada pel restaurant Bocca

Ingredients:
- 4 Sardines grosses molt fresques
- 200 gr de sal fina
- 50 gr de sucre
- 50 gr de formatge de cabra Petit Nevat
- 50 gr oli d’oliva extra verge
- 600 gr de tomàquet madur
- 200 gr de maduixes madures
- 3 fulles d’alfàbrega
- Sal i pebre al gust
Preparació:
Descamar les sardines, netejar-les i deixar els filets units per la cua. Rentar-les bé i escórrer.
Barrejar la sal i el sucre i posar en una safata una capa de la barreja, posar a sobre els filets de sardina amb la pell mirant amunt i a sobre una altra capa de sal i sucre. I així successivament. Posar a la nevera la safata a macerar durant 3 hores i, passat aquest temps, treure els filets de la sal i rentar-los bé sota l’aixeta i assecar amb paper absorbent. Després, separar tots els filets de sardina, traient-los totes les impureses i tallar a quadrets.
Posar un cassó amb l’oli i hi posem els tomàquets tallats a daus durant 5 minuts a foc mig. Després retirar del foc, posar les fulles d’alfàbrega i deixar refredar.
Netejar les maduixes, triturar-les i passar pel colador chino. Ho reservem. Per altra banda, treure les fulles d’alfàbrega i triturar el tomàquet, colar-lo també pel chino i barrejar-lo amb les maduixes reservades, rectificant la sal.
Emplatat:
Posar en un plat fondo trossets de formatge de cabra Petit Nevat, a sobre del formatge un tros de sardina macerada i regar amb la sopa de maduixa i tomàquet del Maresme.