Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Collits a casa

Taller de sucs

Taller de sucs per Miquel Farin, d’I x Phi

 
 



La importància del cultiu ecològic:

L'agricultura ecològica o agricultura biològica és una mètode agrícola que té com a finalitat, (en contrast amb l'agricultura intensiva), ser ambien-talment sostenible, a més de respec-tar la salut i el benestar dels consu-midors. En general, refusa l'ús de re-cursos químics artificials durant el conreu o la criança, així com l'ús de conservants, colorants o altres ad-ditius durant la transformació d'ali-ments..



 
 

Què cal saber per fer un bon liquat?:

  1. La poma i la pera són ideals per la base del suc, aporten dolçor i es-tructura. Ajuden a liquar ingredi-ents més fibrosos.
  2. El ingredients fibrosos, com la col i fulles verdes, cal fer un farcellet per extreure el màxim de suc.
  3. Ingredients fibrosos com les ar-rels, cal tallar-les a una mida ade-quada per extreure el màxim de suc.
  4. Intentar no barrejar fruites àcides amb fruites dolces. Les més reco-manades si fos el cas són la poma i la pera.
  5. L’amargor es contraresta amb àcid i l’acidesa amb dolçor i vice-versa.
  6. La proporció dels ingredients és fonamental per l'harmonia d’un suc, a més concentració de nutri-ents menys proporció.
  7. Les fruites i verdures de cultiu ecològic no porten pesticides quí-mics i no cal pelar-los, rentant-los n`hi ha prou Així també aprofita-ràs els nutrients de la pell.



 

 


Per a què serveixen els liquats?:

Permeten ingerir altes dosis de vita-mines, minerals i fitonutrients de ma-nera natural.

Ens serveixen per complementar la dieta d’una manera còmoda ja que són de fàcil transport i consum.

En permeten ingerir una gran varietat de fruita i verdura crua i millora la qualitat de la nostra dieta.