Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Fem centre

Noves mesures de mobilitat

Una de les primeres actuacions derivades de la implantació del Pla d'Impuls al Centre (PIC) és la pacificació de la zona Centre* amb la finalitat de reactivar aquesta zona com a eix comercial i cultural, oferint un espai dinàmic i atractiu per a les persones.

Volem recuperar el Centre per al passeig, per a la trobada, per comprar, per a la cultura, per al verd i, sobretot, per a les persones. Per aconseguir-ho, posem en marxa noves mesures per regular la mobilitat, i facilitar les operacions de càrrega i descàrrega dels proveïdors d’establiments comercials i empreses i als serveis de paqueteria i entrega a domicili de comandes en aquesta zona. Aquestes actuacions s’emmarquen en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Mataró.

Les mesures es posen en marxa a partir del 10 de febrer i s'estableix un període de transició i adaptació fins a l'1 d'abril (menys a les zones DUM).


La implantació del Pla d’Impuls al Centre (PIC) també comporta diferents intervencions en l’espai urbà com canviar la situació de les terrasses existents, augmentar les zones de passeig i estada eliminant elements de senyalització, canviar l’orientació del mobiliari urbà o instal·lar jardineres, així com les reurbanitzacions dels carrers de Sant Josep i d’Argentona, l’obertura de la planta baixa de l’Ajuntament i la rehabilitació de la seva façana i el canvi d’un part del paviment de la plaça de Santa Anna i La Rambla.

(*) delimitada per la Muralla de Sant Llorenç, la Muralla del Tigre, el Camí Ral, el carrer de l’Hospital, el carrer de la Coma, la plaça dels Bous i la Muralla de la Presó


Accés de vehicles a la zona Centre

Es podrà accedir a la zona Centre per poder fer operacions de càrrega i descàrrega de les 7 a les 9.30 h (horari en prova pilot) i s'hi podrà romandre un màxim de mitja hora.Accés de vehicles amb plaça d'aparcament

Totes les persones que disposin d'una plaça d'aparcament, tant en règim de lloguer com de propietat, podran entrar a la zona Centre a qualsevol hora. Per poder accedir-hi cal utilitzar la targeta que ja teniu.

Si no teniu targeta s'ha de sol·licitar mitjançant una instància (la plaça d'aparcament s'haurà d'acreditar amb l'escriptura de propietat o bé amb un contracte de lloguer i la matrícula del vehicle).

També hi podran accedir els vehicles que tinguin una autorització específica puntual (s'ha de demanar a través de la web municipal) i els vehicles d’emergències i serveis autoritzats.Més espai per als vianants

Perquè els vianants tinguin més espai per al passeig s'ha ampliat de manera provisional les voreres, amb delimitació de pilones i pintura, de la Muralla del Tigre i del carrer d'Argentona (entre La Riera i la Muralla de la Presó).


Zones DUM (Distribució Urbana de Mercaderies)

Són espais per facilitar les operacions de càrrega i descàrrega. Estan reservats només per als distribuïdor professionals de mercaderies, disposen d’un horari més ampli que les actuals zones de càrrega i descàrrega i sense la necessitat d’accedir amb vehicle als carrers principals del Centre que s’indiquen en el plànol.

Mapa Fem Centre

Horari de les DUM

Per norma general, funcionaran de dilluns a dissabte de 8 a 20 h i s’hauran d’utilitzar amb indicador horari i per un temps màxim de 30 minuts. Inicialment, quatre de les DUM previstes funcionen també els diumenges i festius en el mateix horari: la de la plaça de les Tereses (antiga parada de bus Sagalés), la de la Muralla de la Presó, la de la Muralla dels Genovesos i la del Camí Ral amb La Rambla.

Ubicació de les DUM?

• Plaça de les Tereses: 2 zones, una a l’antiga zona de càrrega i descàrrega davant de la parada de taxis i una altra a la part inferior de la plaça tocant al carrer de Santa Teresa (antiga parada d’autobús Sagalés).
• El Torrent: 1 zona on hi havia la càrrega i descàrrega.
• Carrer d’Altafulla: 1 zona on hi havia la càrrega i descàrrega, però ampliada a tota la banda mar fins a la cruïlla amb el carrer de la Concepció.
• Muralla dels Genovesos: 1 zona a tocar de la plaça dels Bous (on hi havia zona blava).
• Muralla de la Presó: 1 zona on hi havia la càrrega i descàrrega.
• Muralla del Tigre: 1 zona on hi havia la càrrega i descàrrega.
• Muralla de Sant Llorenç: 1 zona on hi havia la càrrega i descàrrega.
• Camí Ral: 3 zones, ubicades a tocar de La Rambla, a la cantonada amb el carrer de Sant Agustí i davant del supermercat Sorli Discau. Totes tres eren zones de càrrega i descàrrega.
• Carrer de l’Hospital: 2 zones davant de l’Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena, que eren de càrrega i descàrrega.

A més a més, també se senyalitzarà com a zones DUM les zones de càrrega i descàrrrega que actualment ja eren d’ús exclusiu per a distribució de mercaderies:

  • Plaça de Cuba: funciona les 24 h
  • Ronda d’Alfons X el Savi
  • Carrer de Miquel Biada

Qui pot fer servir les DUM?

Únicament els professionals amb camions, furgonetes, vehicles mixtos de dos seients, vehicles de categoria L (de repartiment) i bicicletes de càrrega.

Com a conseqüència de la implantació de les zones DUM s’han reconvertit vàries places de zona blava de la Muralla de la Presó en places d’aparcament de Persones amb Mobilitat Reduïda (PMR).

Més informació

Per ampliar informació o consultar dubtes ho podeu fer a través del correu electrònic femcentre@ajmataro.cat o al telèfon d'atenció ciutadana 010.

Arxius adjunts