Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

A Mataró

Replantada

poda arbrat

replantada2.jfif

Inici gener de 2023. Pressupost d'adjudicació: 330.340,02 € (IVA inclòs)

Els treballs de replantada que es fan durant el 2023 contemplen la reposició de 779 arbres que s’havien perdut a la ciutat en els darrers anys. Consisteixen en l’arrabassament de la soca de l’arbre, l’obertura del clot, el subministrament dels exemplars a replantar, la col·locació de proteccions antiarrels, l’aportació d’hidrogel, la plantació de l’arbrat, la col·locació d’un tutor i el primer reg.

L’època de plantació depèn del tipus d’arbre i en tot cas s’han d’evitar els mesos de més calor. Per aquest motiu es preveu plantar la major part dels exemplars abans de l’estiu. Es planten 47 espècies diferents, com liquidàmbars, tipuanes, lledoners, pyrus, etcètera. S’actuarà a diferents carrers del nucli urbà i també a urbanitzacions com Can Quirze i Can Serra. Els treballs s’han adjudicat a l’empresa FCC.

Les tasques de replantada mai aconsegueixen reposar la totalitat d’arbres perduts a una ciutat, ja que durant el procés de tramitació del projecte, subministrament i execució de les feines es produeixen noves pèrdues que es cobriran amb replantades posteriors.