Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

A Mataró

Nova rotonda al Cargol

 

OBRES FINALITZADES Inici: 13 de març de 2023. Durada prevista: 8 mesos. Inversió: 641.800 €

La rotonda es construeix a la intersecció entre l’avinguda del Maresme i el carrer de Sant Felicià, a l’alçada del pas del Cargol, i contribuirà a pacificar el trànsit a l’àmbit. Oferirà una solució més adequada i segura als moviments d’entrada i sortida dels vehicles.


El nou giratori facilitarà l’accés al pas soterrat del Cargol des del sentit Girona, la sortida d’aquest pas cap a Girona, el canvi de sentit de circulació venint de l’estació, i permetrà eliminar els semàfors de Sant Antoni, Sant Felicià i Balmes.

A més, es reurbanitza el carrer de Sant Felicià com a plataforma única, guanyant espai per als vianants i donant continuïtat al passeig de vianants entre la plaça de Miquel Biada i el carrer de Sant Antoni. La parada d’autobús i la zona de càrrega i descàrrega es traslladen a la vorera al costat de la calçada de l’avinguda del Maresme. A més, la nova urbanització reserva l’espai per a la implantació futura del carril bici EuroVelo 8.

Es preveu que les obres estiguin finalitzades a mitjan novembre. Mentre durin els treballs, la circulació de vehicles queda limitada però es manté com a mínim un carril per sentit a l’avinguda del Maresme.

Aquesta actuació estava contemplada al conveni signat al 2019 per l’Ajuntament i la Generalitat de Catalunya per a la cessió de la carretera N-II al municipi. El projecte de la nova rotonda ha estat redactat per la Generalitat i l’Ajuntament assumeix l’execució de les obres amb finançament dels ajuts europeus Next Generation.

Podeu consultar el document adjunt per conèixer les fases i afectacions de les obres.

Document de la Presentació en pdf