Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El projecte

Escoltar

El projecte

Lloguem! és un projecte que vol transformar el mercat de lloguer d’habitatge a Mataró proposant una relació justa i beneficiosa per a tothom. Ofereix a les persones propietàries garanties de cobrament i facilitats en la reforma i gestió dels habitatges. I a les persones llogateres accés a un habitatge assequible i amb valors socials i solidaris.

Estem davant d’un projecte que, basant-se en l’economia social, vol aportar noves solucions a l’escassetat d’oferta de lloguer assequible a Mataró. Lloguem! vol donar una nova vida a habitatges desocupats de la ciutat i fomentar que la ciutadania de Mataró tingui un major accés a l’habitatge oferint uns lloguers per sota del preu de mercat.

Nascut el 2018, el projecte també vol dinamitzar el teixit associatiu de la ciutat promovent la cooperació entre llogaters i llogateres a través de Bloc Cooperatiu, la cooperativa creada per gestionar els pisos i garantir la continuïtat d’aquest projecte de foment del lloguer assequible a la ciutat.  Amb aquest programa es vol generar alternatives residencials que permetin accedir més fàcilment a un habitatge de lloguer i una major estabilitat. L’objectiu és que un cop finalitat el projecte, la cooperativa de llogaters i llogateres es consolidi com un nou agent en el mercat de l’habitatge, capaç de generar habitatge assequible.

 

Lloguem! és un programa de l’Ajuntament de Mataró amb la col·laboració de la Fundació Unió de Cooperadors, la Diputació de Barcelona, Salesians Sant Jordi, l’Institut de Govern i de Polítiques Públiques (IGOP) de la UAB i Tecnocampus Mataró. El projecte, que compta amb un pressupost de 3,1 milions d’euros, té el suport i finançament de la Unió Europea per mitjà del programa d’Accions Urbanes Innovadores.