Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ocupació

5. Desigualtats de gènere en l'ocupació

Les dones representen el 50,39% de les persones afiliades a la Seguretat Social. Així, el 49,61% restant de les persones afiliades són homes. Aquestes dades mostren una minsa diferència entre afiliats i afiliades, tant per a l'any 2019 com per als anys anteriors.

6. Desigualtats de gènere en la parcialitat

Excepte l'any 2018, les contractacions a temps parcial de les dones a Mataró són menors que les contractacions a temps parcial del conjunt de dones a Catalunya. Cal apuntar que les diferències són menors als 2 punts percentuals, alhora que aquestes contractacions es situen entorn el 60% en ambdós contextos territorials.

7. Desigualtats de gènere en les persones ocupades en posicions directives

Les dones que ocupaven posicions de direcció i gerència a Mataró l'any 2011 representaven el 25,3% de les persones que ocupaven aquestes posicions. Aquest percentatge disminueix en relació a l'any 2001, quan les dones en posicions de direcció i gerència representaven el 30,7% de les persones en aquesta posició. Aquestes xifres mostren una segregació vertical creixent.

8. Desigualtats entre dones en l'ocupació

Existeix una gran diferència entre la taxa d'atur registral del conjunt de les dones i la taxa d'atur registral de les dones d'entre 55 i 64 anys. L'any 2020 aquesta diferència es situa als 14,09 punts i creix en relació als anys anteriors. El gràfic també mostra que la taxa d'atur de les dones d'entre 55 i 64 anys duplica la taxa d'atur del conjunt de les mataronines, fet que il·lustra l'enorme dificultat de les dones més grans de participar al mercat laboral formal.