Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

NextMataró

Bicicleta

Per on puc circular?

Bici1.jpg

 

Preferentment pels carrils bici i vies senyalitzades per a bicicletes. Recorda que a Mataró s’està habilitant una Anella ciclista per unir les vies principals i per arribar als equipaments i llocs de la ciutat que generen més mobilitat.

Si circules per la calçada, et recomanem que ocupis la part central del carril per la teva seguretat.

 

 

 

 

Per on NO puc circular?

Bici2.jpg

 

Ni per la vorera ni per la resta de zones de vianants (andanes, passeigs). Si hi necessites accedir hauràs de baixar de la bicicleta i transitar a peu.

Per illes de vianants, com la del Centre, només poden circular les bicicletes de les persones residents i les destinades a una activitat econòmica de transport de mercaderies.

 

 

 

 

Velocitat màxima permesa

Bici3.jpg


Mataró és ciutat 30 i aquesta és la velocitat genèrica a la que podràs circular a la major part del terme municipal.

Per carrils bici la velocitat màxima és 30 km/h. Si has de circular per carrers residencials hauràs d’adaptar la velocitat a 20 km/h. Per voreres bici i senders senyalitzats per a bicicletes a parcs públics hauràs de reduir fins als 10 km/h. Només podràs anar a 50 km/h per calçada a les vies senyalitzades a tal efecte.

 

 

 

 

Quin equipament necessito?

Bici4.jpg


Les persones menors de 16 anys han de portar casc homologat, que també està recomanat per als majors d'aquesta edat. En vies interurbanes tothom l'ha de portar. La bicicleta ha de disposar de timbre i sistema de frenada. 

De nit o amb males condicions de visibilitat també ha de portar llums i elements reflectors homologats. Per la teva seguretat, porta armilla o roba reflectora!

 

 

 

 

Quantes persones hi poden viatjar?

En bicicletes construïdes per a 1 persona, si qui condueix és un adult pot portar un infant de fins a 7 anys en un seient addicional i homologat.

 

Necessito assegurança?

Es requereix assegurança de responsabilitat civil si la bicicleta es destina a una activitat econòmica.

 

La bicicleta ha d’estar inscrita a un registre?

El vehicle ha d’estar identificat i inscrit al registre municipal de bicicletes si es destina a una activitat econòmica. La resta de bicicletes s'hi poden inscriure de manera voluntària.

Tràmit de registre

 

Puc utilitzar les zones de Distribució Urbana de Mercaderies?

Dum.jpg 

 


Només si el vehicle es destina a una activitat econòmica de transport de mercaderies.

 

 

 

 

Has de tenir en compte Important

BusVianants.jpg 

 

En els punts d’intersecció entre els carrils bici i les parades d’autobús, passos de vianants, etc. cedeix SEMPRE el pas a les persones que van a peu.

Has de mantenir una distància d’1 m respecte els vianants, especialment en carrers residencials i zones 30. Si no és possible, baixa de la bicicleta i segueix a peu.

 

 

 

Girs.jpg

 

 

En els girs comprova que la situació dels vianants i resta de vehicles et permet fer la maniobra i senyalitza amb anticipació amb el braç.

 

 

 

 

Enllaços