Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

SocialNEET

Les diferents crisi econòmiques que ha patit Europa els darrers anys, fa temps que han posat a l'agenda política europea el problema de l’atur juvenil. Per contribuïr a reduïr-lo, s'impulsen iniciatives que afavoreixin l'accés dels joves al mercat de treball. Aquest és un dels objectius del projecte, formar i motivar joves que es trobin a l'atur cap a l'emprenedoria social. El projecte també té per objectiu formar i assessorar organitzacions de la societat civil que vulguin explorar el seu potencial com a generadores d'activitat econòmica amb impacte social.

El finançador del projecte és el Fons Nòrdic Europeu EEA and Norway Grants Funds for Youth Employment .

Mataró forma part d'un partenariat, conjuntament amb altres 5 països europeus Eslovènia, Portugal, PolòniaItàlia, liderat per Grècia. La participació de la ciutat de Mataró en aquest projecte respon a un dels eixos principals del Pla Mataró 2022 . El projecte, a nivell local, contribuirà a fer més sòlid l'ecosistema de l'Economia Social i Solidària existent. Les activiats previstes en el projecte es faran a l’edifici de Cafè de Mar, on ja es duen a terme altres iniciatives relacionades amb l’Economia Social i solidària (ESS):

El programa té previstos els següents resultats

  • Resultat 1: Estudi i mapeig del capital social no utilitzat en el territori
  • Resultat 2: 5 Plans d'empresa. Un per cada sector estratègic del projecte (cultura i turisme, salut i benestar, agricultura, programari informàtic i de codi obert, i fonts alternatives d’energia)
  • Resultat 3: Posada en marxa de punts de trobada (Meetings Points) on s'atendran els joves i les entitats, i on es duran a terme totes les activitats presencials de formació i assessorament previstes
  • Resultat 4: Ititneraris de formació i assessorament perquè els joves visquin en primera persona la creació i gestió d'una cooperativa fictícia.
  • Resultat 5: Formació especialitzada en els sectors estratègics del projecte (cultura i turisme, salut i benestar, agricultura, programari informàtic i de codi obert, i fonts alternatives d’energia).
  • Resultat 6: Formació i suport a les entitats i a empreses d’economia social i solidaria ja constituïdes.
  • Resultat 7: Formació per a mentors.

La durada del SOCIAL NEET serà fins al setembre del 2021.

 


Implemented by
NOU PEU DE PAGINA AMB LOGOS SOCIALNEET.jpg