Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Visita descoberta: Can Marfà Gènere de Punt. Museu de Mataró

La visita descoberta a l'exposició permanent "Mataró, capital del gènere de punt" està organitzada en tres grans àrees temàtiques. A la primera part, els alumnes podran conèixer els processos de fabricació (filatura, teixidura, ennobliment), confecció i comercialització dels productes de punt. Durant la segona part del recorregut, els alumnes coneixeran els moments clau de la història de la producció del teixit de punt a Mataró, des dels obradors o tallers domèstics de mitjans del segle XVIII, a les fàbriques del segle XIX i XX, el paper dels empresaris i dels enginyers en el desenvolupament d'aquesta indústria, i les condicions de treball dels treballadors i treballadores. Diverses vitrines d’indumentària, mostren les peces de punt més representatives de la producció catalana fins al segle XXI. Finalment veurem les col•leccions d’indumentària, instruments científics i maquinària de petita i mitjana dimensió.

Metodologia

La fàbrica Marfà de Mataró acull la nova extensió del Museu de Mataró dedicada a la conservació, estudi i difusió del patrimoni cultural relacionat amb la indústria del teixit de punt, una part fonamental de la història del tèxtil a Catalunya. La visita guiada a l'exposició permanent "Mataró, capital del gènere de punt" està organitzada en dues grans àrees temàtiques. A la primera part, els alumnes podran conèixer els processos de fabricació (filatura, teixidura, ennobliment), confecció i comercialització dels productes de punt. Durant la segona part del recorregut, els alumnes coneixeran els moments clau de la història de la producció del teixit de punt a Mataró, des dels obradors o tallers domèstics de mitjans del segle XVIII, a les fàbriques del segle XIX i XX, el paper dels empresaris i dels enginyers en el desenvolupament d'aquesta indústria, i les condicions de treball dels treballadors i treballadores.Diverses vitrines d’indumentària, presenten les peces de punt més representatives de la producció catalana fins al segle XXI. Can Marfà també presenta una destacada programació d’exposicions temporals que es pot visitar.

Objectius

-Donar a conèixer la importància cabdal que, durant moltes dècades, el sector del gènere de punt ha tingut per a la ciutat de Mataró i la comarca del Maresme.

-Explicar el procés que se segueix per a produir una peça de vestir de punt, així com els moments històrics destacats per comprendre l'evolució de la producció industrial i de la comercialització dels productes tèxtils.

-Donar a conèixer les perspectives de futur d'aquesta indústria.

Reserves

Serveis Educatius Cultura Tel. 93.741.29.30 (de 9 a 14 h) A/e educacultura@ajmataro.cat
Àrees temàtiques
 • Història i patrimoni cultural
 • Tecnologia
Àmbits
 • Tecnologia
 • Ciències socials
 • Geografia i Història
Persones destinatàries
 • Educació especial
 • Educació primària
 • Educació Secundària Obligatòria
 • Batxillerat
 • Cicles formatius
 • Altres
 • Escoles d´adults

Lloc Can Marfà Gènere de Punt Museu de MataróPassatge de Can Marfà, 1 Mataró

Mapa Mostrar mapa

Dies De dimarts a divendres

Horari Prèvia concertació

Durada 1 h

Preu Gratuïta

Grup 25 alumnes

Període d'inscripció Curs escolar

Període de realització Curs escolar

Inscripció