Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

85.088 mataronins estan convocats a exercir el seu dret a vot en les Eleccions al Parlament

Escoltar

85.088 mataronins estan convocats a exercir el seu dret a vot en les Eleccions al Parlament

Diumenge que ve, 16 de novembre, se celebraran les Eleccions al Parlament de Catalunya. A la ciutat de Mataró estan convocats a les urnes un total de 85.088 persones de les 113.504 que hi ha inscrites en el padró municipal.

Dels 85.088 electors, 583 són joves que podran exercir el seu dret a vot per primera vegada.

En total hi haurà 139 meses distribuïdes pels diferents col·legis electorals, agrupades en 6 districtes electorals, 75 seccions i 61 locals.

Respecte als anteriors comicis (Eleccions Municipals), només hi ha un col·legi electoral que ha canviat d'adreça:

  

MUNICIPALS 2003

AUTONOMIQUES 2003

DISTRICTE

SECCIÓ

COL·LEGI ELECTORAL

ADREÇA

COL·LEGI ELECTORAL

ADREÇA

3

7

IES Thos i Codina

Riera de Cirera, 57

CC Molins

Nicolau Guañabens, 23

3

8

IES Thos i Codina

Riera de Cirera, 57

CC Molins

Nicolau Guañabens, 23

 

Els electors podran escollir entre les següents candidatures:

-Convergència i Unió (CiU)

-Partit dels Socialistes de Catalunya-Ciutadans pel Canvi (PSC-CpC)

-Esquerra Republicana de Catalunya (ERC)

-Partit Popular de Catalunya (PPC)

-Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUA)

-Plataforma per Catalunya (PxC)

-Moviment Social Republicà (MSR)

-Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC)

-Partido Nacionalista Caló (PNCA)

-Una altra democràcia és possible (UADEP)

-Coalición Españoles bajo el separatismo (EBS)

-Els Verds-L'Alternativa Ecologista (EV-AE)

-Escons Insubmissos (Ei)

-Lluita internacionalista (LIT-CI)

-Partit Humanista de Catalunya (PHC)

-Estat Català (EC)

Servei d'acompanyament per persones amb mobilitat reduïda amb Creu Roja

Per segona vegada, l'Ajuntament i la Creu Roja han arribat a un acord de col·laboració per posar a disposició de les persones amb mobilitat reduïda un servei d'acompanyament per exercir el dret a vot.

Els interessats han de trucar al telèfon d'atenció ciutadana 010 per sol·licitar el servei abans del 15 de novembre a les 18 hores. Les peticions són trameses a Creu Roja, que es posa en contacte amb els interessats confirmant-los el moment del dia en que se'ls realitzarà el servei, que està previst realitzar-se en ambulància i/o en un autobús adaptat.

Les persones amb mobilitat reduïda seran acompanyades per personal de Creu Roja des dels seus domicilis particulars fins els col·legis electorals corresponents i, un cop exercit el dret a vot, es realitzarà el viatge a la inversa.

Dispositiu d'informació als ciutadans

L'Ajuntament ha dissenyat un dispositiu especial d'informació als ciutadans durant la jornada electoral, que té tres eixos:

 1. Servei d'Informació del Cens Electoral a l'Ajuntament i als Centres Cívics.
 2. L'Oficina d'Atenció Ciutadana de La Riera, 48 i les de Rocafonda i Cerdanyola, situades als respectius centres cívics, romandran obertes entre les 8 i les 20 hores amb l'objectiu d'atendre presencialment qualsevol ciutadà que desitgi realitzar consultes sobre on es troba situat el seu col·legi electoral. Igualment, també estaran oberts excepcionalment al públic els Centres Cívics de Molins, Cirera i del Pla d'en Boet, amb el següent horari: de 9 a 14 i de 17 a 20 hores. Per altra banda, els ciutadans també podran obtenir informació trucant al telèfon d'atenció ciutadana 010 (807 117 010 si es truca des d'un mòbil).

 3. Informació sobre la jornada electoral i l'escrutini a l'Ajuntament
 4. Els ciutadans podran fer un seguiment de la jornada electoral a través de diferents sistemes d'informació instal·lats al vestíbul de l'Ajuntament (La Riera, 48):

  -Pantalla de dades sobre participació i escrutini. Es publicaran les dades estimades de participació en la votació calculades a partir d'una mostra de 23 meses electorals i recollides a les 14 i a les 18 hores. Un cop tancats els col·legis electorals i quan l'Ajuntament disposi de les dades d' aproximadament el 20% de l'escrutini, començaran a publicar-se en aquesta pantalla els primers resultats dels comicis. Els resultats s'aniran actualitzant sistemàticament, a mesura que vagin arribant les dades dels diferents recomptes de vots. S'oferiran els resultats generals de la ciutat i els resultats per barris (ordenats alfabèticament).

  -Pantalla de televisió. Emetrà imatges de diferents informatius de televisió que realitzen una programació especial amb motiu de les eleccions, especialment TV de Mataró, que té previst emetre un programa específic sobre els comicis a Mataró i a la resta de poblacions del Maresme.

  -Plafons informatius. Una petita exposició amb infografia recollirà una retrospectiva dels resultats a Mataró de les diverses eleccions que hi ha hagut al Parlament de Catalunya des del 1980.

 5. Seguiment on-line de les eleccions a través del web municipal

L'Ajuntament ha creat un espai web especial sobre les eleccions al Parlament 2003. Igual que en les darreres eleccions municipals, es podrà fer el seguiment dels comicis on-line: qualsevol persona des de casa seva podrà conèixer de primera mà, a través d'Internet, els resultats de participació estimada a les 14 i a les 18 hores i els resultats electorals a mesura que es va realitzant el recompte de vots. La primera publicació de resultats estarà disponible a la Xarxa quan es disposi d'aproximadament el 20% de l'escrutini i, a partir de llavors, les dades s'aniran actualitzant a mesura que arriben els resultats a l'administració. Un cop finalitzat l'escrutini, es penjarà a la xarxa el dossier general amb els resultats provisionals i totes les estadístiques generades a Mataró, que quedaran pendents de confirmació per la Junta Electoral. Aquest dossier estarà disponible en format PDF i serà possible imprimir-lo.