Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Bus de l'Estatut s'instal.la el proper dimecres a la ciutat per informar sobre el procés de reforma estatutària

Escoltar

El Bus de l'Estatut s'instal.la el proper dimecres a la ciutat per informar sobre el procés de reforma estatutària

El Bus de l'Estatut, una iniciativa inclosa dins la Campanya de Participació per a l'elaboració del nou Estatut, s'instal.larà el proper dimecres 18 d'agost a la plaça de Santa Anna de Mataró. Aquesta iniciativa està promoguda pel Departament de Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat de Catalunya i compta amb la col.laboració de l'Ajuntament de Mataró. L'horari serà: d'11 a 14 h i de 17 a 21 h.

L'objectiu del Bus és difondre el procés de reforma estatutària iniciat a Catalunya, informar sobre l'Estatut actual i el de 1932 i facilitar a tothom la participació en l'elaboració del nou text estatutari.

El Bus de l'Estatut, que va iniciar el seu itinerari el 5 de juliol, ja ha visitat una trentena de municipis catalans com El Prat, Sabadell, Balaguer, Vielha, La Seu, Girona o Santa Cristina d'Aro. En total, fins al 30 de setembre, el Bus recorrerà 63 localitats de tot el país per recollir les aportacions i suggeriments de la ciutadania sobre el nou Estatut i traslladar-les després a la ponència parlamentària encarregada de la seva elaboració.

Una exposició, una aula informàtica i una bústia mòbil

Els visitants del Bus de l'Estatut trobaran en el seu interior una exposició informativa i dues modalitats per poder participar en el procés d'elaboració del nou Estatut:

-Exposició: dins l'autobús es pot visitar una exposició sobre l'Estatut de 1932 i l'actual, elaborada pel Museu d'Història de Catalunya, i informació sobre el procés d'elaboració del nou Estatut.

-Aula informàtica: una petita aula informàtica habilitada dins el vehicle facilita que tothom que ho desitgi pugui connectar-se al web de l'Estatut (www.gencat.net/nouestatut) i fer les aportacions que cregui oportunes.

-Bústia mòbil: el Bus també té al seu interior una bústia on tothom pot dipositar els seus suggeriments i aportacions al nou Estatut. Els visitants disposen de qüestionaris on se'ls formulen preguntes sobre com els agradaria que fos el nou text. També poden informar-se a través de tríptics i traslladar les seves consultes als tècnics de participació que viatgen amb el Bus.

El Bus de l'Estatut s'inclou dins el procés de participació per a l'elaboració del nou Estatut, a través del qual el Govern de la Generalitat insta els ciutadans i ciutadanes a participar en la reforma de l'Estatut. L'objectiu és aconseguir que tothom conegui el procés de reforma iniciat a Catalunya,  sàpiga que té l'oportunitat històrica de participar-hi i els canals de participació que s'han establert.