Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Fira Habitàclia Maresme 2004 incideix en la vessant social i sostenible del sector

Escoltar

La Fira Habitàclia Maresme 2004 incideix en la vessant social i sostenible del sector

El president de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), Antoni Civit, ha presentat avui la nova edició de la fira Habitàclia Maresme 2004, el certamen comercial destinat al sector immobiliari organitzat per l'IMPEM. Aquesta quarta edició incidirà en els continguts socials i sostenibles del sector.

La fira tindrà lloc el 26, 27 i 28 de març a l'espai firal del Nou Parc Central i estarà oberta al públic d'11 a 14 hores i de 16 a 21 hores. L'accés serà lliure i gratuït.

Habitàclia Maresme, que l'edició passada va ser visitada per 20.000 persones, respon a la necessitat de donar a conèixer el producte immobiliari a la ciutadania del Maresme, que ha vist créixer sensiblement la seva població en els últims deu anys tant com a conseqüència de la marxa de població de Barcelona com de la qualitat de l'oferta de l'habitatge de la comarca.

Com a novetat d'aquesta quarta edició s'ha de destacar la incorporació del sector de l'interiorisme i la creació de l'Antena Habitàclia. L'Antena és un espai web on es pot trobar informació sobre les subvencions, la normativa, una borsa de treball, un observatori i les novetats del sector.

L'Ajuntament hi estarà representat per un estand de la societat municipal Prohabitatge Mataró SA i un altre d'Aigües de Mataró.

Què s'hi pot trobar a la fira?

En total la fira Habitàclia Maresme 2004 comptarà amb la presència de 64 expositors, 5 més que la passada edició, que es repartiran en 1.318 m2:

. Empreses constructores, promotores i immobiliàries: 24, amb 432 m2 d'ocupació.

. Materials de construcció i rehabilitació: 13, situats en 240 m2.

. Serveis complementaris: 10, que ocuparan 152 m2.

. Construcció sostenible i habitatge social: 11, repartits en 294 m2.

. Interiorisme: 6, en 200 m2.

Quant als llocs de procedència dels expositors, 35 són de Mataró; 11 de la resta de la comarca del Maresme; 3 pertanyen al Vallès; 12 al Barcelonès i 3 de la resta de Catalunya.

La vessant social i sostenible

La Fira Habitàclia Maresme 2004 incideix en aquesta edició en la vessant social i sostenible del sector immobiliari.

D'aquesta manera hi haurà estands dedicats a aquests dos continguts: 2 sobre l'adaptació de l'habitatge per a persones amb mobilitat reduïda;  2 d'energies renovables; 1 de construcció sostenible; 1 de projectes d'interiorisme sostenible; el de Prohabitatge sobre habitatge social i el d'Aigües Mataró sobre el consum responsable de recursos naturals.

A més dels estands que es podran trobar a l'espai firal, s'han organitzat dos debats per parlar sobres aquestes dues qüestions. Els debats, que tindran lloc a la sala d'actes de Can Palauet (carrer d'en Palau, 32) a les 19 hores, seran moderats pel president de l'IMPEM.

. Dimarts 23 de març:

"La rehabilitació com a eina estratègica per al reciclatge" que anirà a càrrec del president de l'empresa municipal d'Urbanisme PUMSA, Arcadi Vilert, i de l'arquitecte especialista en rehabilitació i comportament energètic d'edificis, Antoni Caballero.

. Dijous 25 de març:

"L'accés a l'habitatge" que anirà a càrrec de la directora general d'Habitatge de la Generalitat de Catalunya, Carme Trilla, i del president de Prohabitatge, Genís Bargalló.

La Fira Habitàclia també serà el marc on se celebrarà l'Assemblea general d'APERCA (Associació de professionals de les energies renovables de Catalunya) i a més s'hi podrà trobar una exposició sobre riscos laborals de l'Institut Gaudí de la Construcció.