Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La prevenció del sobrepès i l'obesitat, eix de les segones Jornades de Salut i Alimentació de Mataró

Escoltar

La prevenció del sobrepès i l'obesitat, eix de les segones Jornades de Salut i Alimentació de Mataró

L'Ajuntament posa en marxa les segones Jornades de Salut i Alimentació, seguint la línia marcada per les primeres Jornades que es van celebrar l'any passat amb l'objectiu de despertar l'interès de la població vers l'alimentació saludable i el seu paper en la prevenció de determinades malalties. Enguany el tema triat com a eix de les Jornades ha estat la prevenció del sobrepès i l'obesitat.

Les activitats que proposen la regidoria de Benestar Social i la regidoria de Joventut, Esports i Dona, que organitzen aquestes jornades, volen contribuir a la reflexió sobre alguns dels factors negatius que incideixen en el sobrepès, com ara el consum excessiu de greixos o el sedentarisme, i ressaltar la importància que l'activitat física i l'alimentació equilibrada tenen per al manteniment de la salut.

Preestrena de Super size me

Avui a les 21.30 hi haurà al Teatre Monumental la preestrena del film documental Super size me, de Morgan Spurlock. Aquesta activitat està inclosa dins el cicle "Els dijous, cinema", del Patronat Municipal de Cultura.

Activitats per al Dia Mundial de l'Alimentació

Per a dissabte dia 16 d'octubre, Dia Mundial de l'Alimentació, hi ha previstes diverses activitats a la pista del Parc Central.

A les 16.15 h, una passejada guiada per fer a peu: "Matraró, una ciutat des de 1702". La durada del recorregut és d'una hora i mitja, aproximadament. Les places són limitades i cal fer una inscripció prèvia.

A les 17.00 h hi haurà, d'una banda, una sessió d'iniciació al Tai-txí, a càrrec de Braulio Porcel, io d'altra banda una mostra de berenars, a càrrec de l'Àvia Remei i diversos alumnes de l'Escola de Restauració i Cambreria de Mataró.

A les 18.00 hores, es farà la cloenda de la jornada amb un berenar per a tots els participants, també amb l'Àvia Remei i amb la col·laboració de l'Escola de Restauració i Cambreria de Mataró.

Conferències sobre l'obesitat

Dimecres 3 de novembre, a les 19.30, a la Biblioteca Pública Pompeu Fabra, el catedràtic d'antropologia social Jesús Contreras durà a terme la xerrada "L'obesitat, una perspectiva sociocultural". El regidor de Benestar Social, Oriol Batista, presentarà el ponent.

El següent dimecres, 10 de novembre,19:30h. a can Palauet, hi haurà una taula rodona sobre "L'obesitat: un problema de pes?". Els tertulians seran Jaume Serra, metge del Programa d'Alimentació i Nutrició del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya; Montse Roqueta, endocrinòloga infantil del Consorci Sanitari del Maresme; Imma Pellicer, metgessa de família i nutricionista del Centre d'Atenció Primària La Riera € ICS; Roser Balcells, psicòloga infantil del Centre de salut mental infantil i juvenil (CSMIJ) € Consorci Sanitari del Maresme; i Griselda Marfà, dietista i professora de l'Escola de Restauració i Cambreria de Mataró. La regidora de Joventut, Esports i Dona, Alícia Romero, farà de presentadora i moderadora.

Gatronomia i salut

Els restaurants Bocca, Caminetto, El Nou-Cents i Laru participen enguany en les jornades, oferint un menú equilibrat, lleuger i atractiu entre l1 i el 16 d'octubre. En aquesta iniciativa col·labora el Gremi d'Hosteleria i Turisme de Mataró i Maresme.

Per altra banda, està previst un curs de cuina a l'alberg municipal de Can Soleret, que es desenvoluparà dilluns o dimecres, de 19.15 a 20.45 hores. El curs, que porta per títol "Cuina d'avui", anirà a càrrec de Natàlia Ferran i les inscripcions es poden fer en el mateix alberg.