Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament s'incorpora com a membre de l'Associació Ponts de Mediació

Escoltar

L'Ajuntament s'incorpora com a membre de l'Associació Ponts de Mediació

El Ple d'aquest mes de juny va aprovar per unanimitat la incorporació de l'Ajuntament com a membre de l'Associació Ponts de Mediació, associació internacional per a la gestió de conflictes.

L'Associació Ponts de Mediació es va fundar el 2002 i té com objectiu crear ponts i vies de trobada entre totes aquelles persones que aborden les vies pacífiques per resoldre un conflicte.

Ponts de Mediació està formada per més de cent professionals i més de cinquanta institucions: associacions privades, institucions públiques i acadèmiques i col.legis professionals, que uneixen esforços per impulsar projectes que consolidin i promocionin vies pacífiques de solució.

Així, segons recullen els estatuts, els objectius del col.lectiu són:

. La promoció de la mediació i el desenvolupament de nous espais de diàleg.

. Facilitar la col.laboració amb iniciatives, persones i institucions en el treball per la defensa de la dignitat de les persones i la convivència dels pobles i cultures a nivell local i internacional.

L'adhesió de l'Ajuntament a l'associació, com a institució que promou la mediació comunitària com a eina de tractament dels conflictes, permetrà la difusió del Servei de Mediació Comunitària, obtenir suport professional i col.laborar amb altres institucions i/o projectes que treballen en l'àmbit del tractament pacífic dels conflictes.

Mediació comunitària a l'Ajuntament

L'Ajuntament ha desenvolupat des de 2001 diferents experiències en l'àmbit de la mediació comunitària, posant de manifest la seva voluntat d'apostar per la resolució pacífica de conflictes en l'àmbit comunitari.

El desembre de 2002 va començar a funcionar el Servei de Mediació Comunitària en els barris de Rocafonda i El Palau en el marc del Pla integral de Rocafonda-El Palau, on s'estan portant a terme diferents fórmules de treball basades en la transversalitat i la participació ciutadana.

El Servei de Mediació Comunitària es basa en la democràcia participativa i el treball comunitari, intentant abordar el conflicte en qualsevol de les seves diferents fases, promovent alhora la dinamització de la comunitat.

En l'acord de govern per al mandat 2003-2007, l'establiment de mecanismes de mediació comunitària per resoldre constructivament situacions de conflicte com una eina per promoure la participació ciutadana, està marcada com una de les prioritats del govern.