Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més de 5.000 alumnes han participat en les 5 edicions de l'activitat per conèixer diferents serveis públics

Escoltar

Més de 5.000 alumnes han participat en les 5 edicions de l'activitat per conèixer diferents serveis públics

Demà dimarts tindrà lloc l'acte de cloenda de l'activitat conjunta organitzada per la Unitat d'Educació Viària, Prevenció i Civisme de la Policia Local en la qual hi col.laboren l'Hospital de Mataró i el Mataró Bus. L'activitat, que és el cinquè any consecutiu que s'ha fet, està dirigida als escolars i comporta la visita al centre hospitalari utilitzant el transport públic urbà. L'acte es farà al Teatre Monumental (La Riera, 169) i s'iniciarà a les 9 h.

Al llarg del matí, el Teatre Monumental reunirà als 809 alumnes de 4t de primària de 21 centres escolars que han participat en el curs 2003-2004 en aquesta activitat.

En el transcurs de l'acte, els participants podran gaudir de l'espectacle infantil sobre educació viària "El traspatràs", a més hi haurà la presentació d'un audiovisual fet d'imatges de l'activitat recollides al llarg de tot el curs.

El regidor de Seguretat i Prevenció, Ramon Bassas, lliurarà els diplomes i premis als finalistes i al guanyador del concurs de dibuix en el qual els alumnes havien d'expressar la seva visió de la jornada. Tots els dibuixos es trobaran exposats al Teatre Monumental.

L'acte finalitzarà amb un parlament d'un representant de cada entitat organitzadora de l'activitat.

Els alumnes, el transport públic i el centre hospitalari

La iniciativa començava amb la recollida dels alumnes a l'escola per part d'un agent de la Policia Local, que fins arribar a la parada de l'autobús els hi feia poasar en pràctica les normes de comportament del vianant. A la parada un autobús en servei especial els recollia i durant el recorregut s'anaven repassant tots els coneixements sobre els mitjans de transport, com ser un bon passatger del Mataró Bus i la importància del respecte a les normes de seguretat a l'interior dels mitjans de transport. Una vegada s'arribava a l'Hospital, es feia una visita al centre on es donaven a conèixer les diferents activitats que s'hi desenvolupen.

Prèviament a la realització de l'activitat, s'havia lliurat a cada centre docent un "Quadern de Treball" amb fitxes-resum per a cada alumne i així poder treballar abans d'iniciar-la, a més d'un full per al concurs de dibuix.

L'objectiu d'aquest programa és posar en pràctica els coneixements que els alumnes han adquirit en el centre escolar sobre el transport públic, el comportament del vianant i les entitats públiques, temes del Programa d'Educació Viària a les escoles.

En les cinc edicions que s'han fet fins ara hi han participat un total de 5.296 alumnes.