Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

56 joves de secundària participen en la segona fase del programa Xplora

Escoltar

56 joves de secundària participen en la segona fase del programa Xplora

Un total de 56 joves van iniciar durant el mes de gener la segona fase de la quarta edició del programa Xplora, que consisteix en fer estades en una de les 30 empreses de la ciutat.

Xplora té com a objectiu donar suport al procés de transició de l'escola al món laboral, apropant els joves de 4t d'ESO al món del treball i està organitzat pel Servei d'Ocupació de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica (IMPEM). S'emmarca en el Pacte Local per l'Ocupació i està finançat pel Servei d'Ocupació de Catalunya i l'Àrea de Promoció Econòmica i Ocupació de la Diputació.

La finalització del programa està prevista pel 27 de maig. Posteriorment, el seguiment dels alumnes es realitzarà conjuntament entre tècnics de l'Institut Municipal d'Educació (IME)i de l'IMPEM.

Els joves, de 6 instituts públics de la ciutat, van triar en el primer trimestre del curs escolar 5 ocupacions en funció dels seus interessos professionals amb l'ajuda del tutor del centre. En el segon trimestre s'inicien les estades a les empreses, els anomenats "tastets d'ocupacions". Els oficis sol·licitats són: jardineria, imatge i so, auxiliar de comerç, fusteria, fusteria d'alumini, perruqueria, auxiliar de geriatria, animador/a sociocultural, jardí d'infància, mecànica de bicicletes, administració, auxiliar de cuina, construcció, cossos de seguretat, disseny multimèdia, electricitat, fotografia, instal·lador de xarxes, monitor/a esportiu, monitor/a persones amb discapacitat, disseny roba i decoració, entre d'altres.

Les estades tenen una durada de 16 hores, durant les quals el tutor de l'empresa vetlla perquè el jove conegui l'ocupació i les competències transversals a les quals el mercat dóna valor, com la puntualitat, la responsabilitat, l'interès per la feina, la iniciativa o la capacitat de comunicar-se.

Les empreses que participen en el programa són Casa Patuel, Viveros Mondegea, Correcamins, Fusteria Bassas, Alumini Vidre Mediterrani, Televisió de Mataró, Escola de Perruqueria "L'Art d'Antar", Centre Geriàtric Cerdanyola, Residència geriàtrica Laia, Escola Bressol El Tabalet, Ferreteria Lluïsa, Floristeria Anaïs, Forum Sport Mataró, Gatassa, Mir Motos Mataró, Midas, Forn Sant Jaume, Alcampo, Piscina Municipal, Fusteria Metàl·lica Tralusal, Vellvehi Flor, Gremi d'Hosteleria, IES Miquel Biada, Centres Autoequip, Fundació Maresme, Fundació Privada GIMM, Mossos d'Esquadra, Tecnoescola Mataró-IMPEM, Bombers de Mataró, AMPA CEIP Rocafonda.