Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La colla castellera Capgrossos tindrà una nova seu a la confluència del carrer de Francisco Herrera i Don Quixot

Escoltar

La colla castellera Capgrossos tindrà una nova seu a la confluència del carrer de Francisco Herrera i Don Quixot

L'Ajuntament i l'empresa municipal Promocions Urbanístiques de Mataró SA (PUMSA) han signat aquest matí un protocol de col·laboració amb Capgrossos per tal de resoldre la manca d'espai físic on poder dur a terme les activitats de caire esportiu, cultural i lúdic de la colla castellera.

El protocol ha estat signat aquest matí, a la sala de reunions de PUMSA, per l'alcalde, Joan Antoni Baron, el president de PUMSA, Arcadi Vilert, i el delegat de l'associació Colla Castellera de Capgrossos de Mataró Sergi Valdé i Guanyabéns.

A l'origen de l'acord hi ha el fet que el Ple de l'Ajuntament de Mataró, el 12 de desembre de 2002, va aprovar una resolució de reconeixement de la tasca cultural i social duta a terme pels Capgrossos, que compta amb uns 750 associats, i va acordar trobar un espai definitiu on l'entitat pogués realitzar totes les seves activitats.

L'acord concreta que la nova seu de la colla castellera s'aixecarà als terrenys propietat municipal situats a la cruïlla dels carrers de Francisco Herrera i de Don Quixot, en una illa de la zona de Les Santes-Escorxador classificada urbanísticament com a sòl urbà i d'equipament públic.

PUMSA serà l'encarregat de redactar el projecte del nou edifici i de construir-lo, per arrendar-lo posteriorment a la colla castellera, en un termini màxim de set mesos a patir de l'aprovació dels projectes.

L'edifici comptarà amb una superfície construïda aproximada de 1.200m2, dividit en dues plantes i una terrassa.

Properament, l'Ajuntament ha de presentar i aprovar el projecte de l'equipament i està previst que les obres comencin en sis mesos aproximadament. La intenció és que la colla castellera pugui gaudir de la nova seu durant l'any 2006, any en què celebren el seu desè aniversari.