Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un equip d'agents cívics informarà al carrer sobre els comportaments per millorar la convivència ciutadana

Escoltar

Un equip d'agents cívics informarà al carrer sobre els comportaments per millorar la convivència ciutadana

L'Ajuntament de Mataró ha iniciat aquesta setmana una campanya amb l'objectiu d'informar i sensibilitzar els veïns sobre la importància d'adoptar comportaments que millorin la convivència ciutadana. La campanya es desenvoluparà als carrers i anirà a càrrec de l'equip d'agents cívics que des de principis d'any ha treballat en diferents iniciatives de sensibilització ciutadana sobre civisme i medi ambient.

La iniciativa pretén promoure el bon ús de l'espai públic i difondre part del contingut de la nova Ordenança de Civisme. Els agents cívics s'adreçaran als usuaris de parcs, places i carrers en general i, especialment, a aquelles persones que no observen comportaments correctes. També està previst que els informadors es desplacin alguns dies a les platges.

Com a material de suport, els agents cívics distribuiran el fulletó "Compartim els espais públics", una guia informativa que ofereix un seguit de consells o normes de convivència per poder gaudir dels carrers, els parcs, les places, la platja i el bosc.

El fulletó recorda als ciutadans que tenen un paper important a l'hora de fer més fàcil i agradable la convivència als espais públics. Així mateix, la guia també recorda que les ordenances municipals preveuen sancions davant d'incompliments com deixar els residus domèstics fora dels contenidors o fer servir sabó a les dutxes de les platges.

Aquesta és la tercera campanya que desenvolupa l'equip d'agents cívics, que està format per una coordinadora i set informadors. Des de principis d'any, l'equip ha desenvolupat dues campanyes d'informació i sensibilització als veïns relacionades sobre la recollida selectiva dels residus i l'estalvi d'aigua. La creació de l'equip d'agents cívics ha estat una iniciativa del Pla d'Acció pel Civisme a Mataró.