Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

900 animals domèstics han entrat al Centre d'Acollida d'Animals de Companyia en un any

Escoltar

900 animals domèstics han entrat al Centre d'Acollida d'Animals de Companyia en un any

El regidor de Benestar Social i Salut, Oriol Batista, i la presidenta de la Societat Protectora d'Animals de Mataró (SPAM), Sílvia Serra, han fet avui un balanç de la feina feta un any després que l'SPAM guanyés el concurs per adjudicar-se la gestió del Centre d'Acollida d'Animals de Companyia (CAAC), la instal·lació municipal que està situada al carrer de Galícia.

Al llarg d'aquest any de gestió, han entrat al CAAC 750 gossos i 150 gats. D'aquests, 112 han estat recollits directament al carrer per trucades de ciutadans. De les 900 entrades n'han sortit 718 gossos i 145 gats. Els motius més destacats de les sortides han estat: 601 s'han adoptat; 121 que s'han retornat als amos; 22 van morir i a 14 animals se'ls hi va practicar l'eutanàsia.

El CCAC també ha fet 363 esterilitzacions a animals que estan al refugi i a 76 gats del carrer i a més es tenen controlats 92 gats que es troben a diferents indrets de la ciutat i que formen colònies. acollir

Fins a aquests moments hi ha 479 persones voluntàries que fan el seu servei al centre d'acollida.

Durant aquest any s'ha anat treballant conjuntament en la recerca d'alternatives al tema dels gats asilvestrats. No sempre és factible el manteniment de colònies de gats, sans i esterilitzats, amb garanties de manteniment d'una alimentació controlada donat que no tots els llocs de la ciutat són aptes per mantenir-hi aquestes colònies. Per això, s'ha adaptat un espai al refugi per a estades més llargues de gats. Aquest projecte s'ha fet gràcies al suport de l'entitat "Ciutat dels gats".

Un espai per transmetre valors

En la societat actual augmenta dia a dia el nombre d'animals de companyia, bàsicament gats i gossos. En una situació normal els efectes que tenen la presència d'animals és positiva, especialment a la franja d'edats extremes (nens i persones grans), però moltes vegades també generen situacions d'irresponsabilitat i perjudicials per a la resta de ciutadans, com poden ser l'abandonament (el gos pot acabar en un refugi i el gat acaba amb l'asilvestrament); la brutícia en els espais públics; les molèsties als veïns o l'alimentació no controlada dels gats del carrer.

Per prevenir i evitar aquestes conductes inadequades, l'SPAM impulsa actuacions per transmetre una actitud responsable vers els animals de companyia, així com les adopcions, l'apadrinament, el voluntariat, l'esterilització, el cens i la identificació dels animals.

A més, des de l'Ajuntament s'està treballant en l'elaboració d'un decret per modificar el títol d'infraccions i sancions de la Normativa municipal sobre la tinença d'animals domèstics amb l'objectiu de poder incidir més en les conductes incíviques (defecacions a la via pública, molèsties als veïns...).