Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Patronat Municipal d'Esports i la Comissió de Clubs de Futbol signen un pacte per a la millora del futbol base

Escoltar

El Patronat Municipal d'Esports i la Comissió de Clubs de Futbol signen un pacte per a la millora del futbol base

El president del Patronat Municipal d'Esports, Ivan Pera, i el president de la Comissió de Clubs de Futbol de Mataró, Francesc Melero, van signar divendres el "Pacte pel Futbol", amb l'objectiu d'establir un nou marc de millora contínua del futbol base. L'acord es basa en la millora de les instal·lacions i en la promoció de l'activitat desenvolupada pels clubs.

Millora de les instal·lacions

Com a actuacions de millora de les instal·lacions, el pacte estableix:

 1. Desenvolupament del "Pla verd": Canvi de sauló per gespa artificial en els principals camps de futbol de la ciutat. El compromís es arranjar un camp de futbol per any. En una primera fase es faria el Camp Municipal de Can Xalant, Camp Municipal de Rocafonda, Camp Municipal de Pla d'en Boet i, per últim, el Camp Municipal de La Llàntia o el Camp Municipal del Camí del Mig en funció de la situació urbanística en cada cas. La segona fase comprendria el Camp Municipal de Vista Alegre-Molins, Camp Municipal del Palau, i el Camp Municipal Enric Pujol (en funció del nou pla pel barri de Cerdanyola).

 2. Construcció de nous camps de futbol: tres camps reglamentaris a la zona dels Turons, que substituiran al Camp Municipal d'Esports i al Camp Municipal de Cirera. El calendari previst a l'acord és tramitar els projectes i adquirir els terrenys al 2007 i iniciar les obres al 2008.

 3. Millora de les instal·lacions:
 • Millora i manteniment de les instal·lacions esportives, d'acord amb el Pla de millora establert.
 • Renovació instal·lacions elèctriques.
 • Actuacions anuals de manteniment i millora dels terrenys de joc de sauló.

Això implicarà l'ús adequat de les instal·lacions per part dels clubs, l'aplicació de polítiques d'estalvi energètic a les instal·lacions i el lliurament al Patronat i a la Comissió de Clubs de la memòria esportiva i econòmica anual.

Suport per a la millora del futbol base

 1. Promoció del futbol base des de la Comissió de Clubs de Futbol de Mataró: suposa la consolidació del Pla de millora del futbol que el Patronat municipal d'Esports té establert amb la Comissió de Clubs. Per la seva banda, la Comissió de Clubs de Futbol gestionarà aquests recursos municipals d'acord amb els següent objectius i ordre de prioritats:

 • subvencions al futbol base dels clubs de la ciutat i al futbol femení ( partida especial pel futbol femení);
 • crear i promocionar un torneig de futbol base internacional de ciutat; participar en el torneig de les ciutats agermanades, així com organitzar actes extraordinaris que serveixin per a la promoció del futbol base de la ciutat;
 • formació d'entrenadors, de monitors i de directius;
 • coordinació esportiva.

 • Ajudes del Patronat Municipal d'Esports als equips que estan en categoria de Divisió d'Honor: es donarà un ajut extraordinari als equips de futbol base que juguin en Divisió d'Honor, fins a la categoria juvenil, per contribuir a sufragar costos de viatges, arbitratges i fitxes. Quan no hi hagi cap equip de la ciutat en Divisió d'Honor aquests recursos aniran destinats a millora i manteniment d'instal·lacions de futbol.
 • Una comissió de seguiment vetllarà pel compliment dels acords. La comissió es reunirà cada 6 mesos i estarà formada pel president del Patronat Municipal d'Esports, el director del Patronat Municipal d'Esports, el president de la Comissió de Clubs de Futbol de la Ciutat i la seva Junta directiva.