Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La fira tecnològica i de la innovació INNOVÀTIC acollirà al parc Central activitats per als ciutadans i les empreses

Escoltar

La fira tecnològica i de la innovació INNOVÀTIC acollirà al parc Central activitats per als ciutadans i les empreses

La presidenta de l'Institut de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), Alícia Romero, i el president del Grup d'Empreses de Noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació de Mataró i Maresme (GENTIC), Josep-Lluís de Gabriel, van presentar ahir INNOVÀTIC, Fira tecnològica i de la innovació. La fira té la finalitat de fomentar la innovació i l'ús efectiu de les tecnologies entre les empreses i la ciutadania i se celebrarà del 9 al 12 de novembre a l'Espai Firal del Parc Central de Mataró.

INNOVÀTIC comptarà amb l'assistència de destacades personalitats del món de la ciència i la tecnologia com són el cas de Jorge Wagensberg, director de l'Àrea de Ciència i Medi Ambient de la Fundació La Caixa, o del Dr. Andreu Veà, professor de la Universitat d'Standford (Califòrnia) i un dels millors especialistes mundials sobre els orígens d'Internet.

Les conferències i també d'altres activitats com el Linux Show, la 4a Trobada d'Inquiets, els contes entrelligats o la presentació dels llibres d'Innovadors de Mataró tindran lloc a l'Auditori, espai annex a la fira.

Programació per a empreses i ciutadans

INNOVÀTIC serà l'escenari d'un ampli programa d'activitats gratuïtes per a ciutadans i empreses. A l'espai E-dit i dins l'àmbit Tecnologia dedicat a les empreses, destaca el "Taller Lego" a càrrec d'Innvenio. Aquest taller permet el desenvolupament de les habilitats comunicatives, creatives i d'innovació mitjançant el tradicional joc de peces de muntatge. La creació de xarxes de contactes professionals, la universitat emprenedora o el racó de la innovació són altres activitats destacades.

L'Espai Demo, situat dins l'àmbit Coneixement dedicat als ciutadans i ciutadanes, serà un altre del punts centrals de la fira que farà possible la realització d'activitats en xarxa. La mostra de robots, com muntar una ràdio per Internet, destapar la Googlemania o fer un blog en 3 minuts en són les activitats més destacades.

Ciutadans i empreses podran conèixer el parc tecnològic TecnoCampusMataró dins l'espai Innovació. Projectat per l'arquitecte Oriol Bohigas, el parc es començarà a construir a finals de desembre d'enguany i es finalitzarà el 2010.

La finalitat d'INNOVÀTIC

La Fira parteix de la base que les tecnologies i la capacitat innovadora de les persones són els factors clau per augmentar la competitivitat empresarial, estimular la creació de noves empreses i fomentar l'esperit emprenedor a la ciutat. Aquests factors permeten la creació de valor afegit als productes i serveis que es desenvolupen a la capital del Maresme.

INNOVÀTIC l'organitza l'IMPEM amb el patrocini de la Diputació de Barcelona, Programa INDRA, el Servei d'Ocupació de la Generalitat de Catalunya i el Fons Social Europeu. A més, donen el seu suport a la fira GENTIC, TecnoCampusMataró (TCM), l'Escola Universitària Politècnica de Mataró (EUPMt) i la TecnoEscola.

Oberta a la participació

La inauguració de la fira tindrà lloc dijous dia 9 de novembre a les 19 hores, i anirà a càrrec de l'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, i de la presidenta de l'IMPEM, Alícia Romero. Aquest acte donarà el tret de sortida al conjunt d'activitats gratuïtes dirigides a les empreses i a la ciutadania, i que es desenvoluparan fins diumenge 12 de novembre.

Les activitats permetran compartir experiències innovadores, conèixer algunes de les estratègies de creixement empresarial més paradigmàtiques dels nostres mercats, participar en trobades d'innovadors o descobrir contes entrelligats i videocreacions.

Innovació en tres àmbits

Els 42 expositors que participen a INNOVÀTIC es distribuiran en tres àmbits dins de l'Espai Firal del Parc Central: Tecnologia, Innovació i Coneixement.

En l'àmbit Tecnologia es mostraran els serveis tecnològics i d'innovació adreçats a les empreses. En aquest espai, destaca la participació de GENTIC, entre d'altres.

Dins l'àmbit Innovació, es presentarà el parc tecnològic TecnoCampusMataró i el model de Mataró com a ciutat innovadora mitjançant l'explicació d'experiències innovadores diferents que s'han dut a terme a la ciutat.

Finalment, l'àmbit Coneixement es destinarà als serveis tecnològics i d'innovació adreçats a les persones. L'Espai Demo, el punt de demostracions de noves tecnologies obert a tothom, en serà l'espai principal.