Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Policia Local estrena una nova galeria de tir

Escoltar

La Policia Local estrena una nova galeria de tir

L'alcalde, Joan Antoni Baron, ha visitat avui la nova galeria de tir de la Policia Local, situada en la planta soterrani de l'edifici de Via Pública (plaça de Granollers, 11). Al llarg de la visita també s'han explicat les inversions previstes per al 2006 en matèria de millores tecnològiques. El pressupost de la inversió serà de 319.400 €.

La Comissió Informativa de Via Pública del passat 25 de gener va donar a conèixer quins eren els conceptes pels quals es repartien els 319.400 €:

. Galeria de tir
Pressupost: 53.000 €. Amb aquest pressupost s'ha acabat la segona fase d'implementació de la galeria de tir. La primera fase es va realitzar durant el 2005 i es van invertir 32.000 €.

La galeria de tir està instal·lada a la planta soterrani de l'edifici de Via Pública i té unes dimensions de 17 m de fons, fet que permet que es puguin fer tirades de 15 m o menys. La galeria té una capacitat perquè 5 policies puguin fer les pràctiques en el mateix moment, per tant hi ha 5 dianes movibles que es poden adaptar al tipus de tir que es vulgui fer.

Fins ara les pràctiques de tir de la Policia Local s'havien de fer a l'Escola de Policia de Mollet. Així, la nova instal·lació evitarà que els efectius de la Policia hagin de desplaçar-se i facilitarà el compliment del Reglament d'armament de la Policia Local que indica que els policies han de fer cada any dues pràctiques obligatòries de tir.

Aquesta instal·lació podrà ser utilitzada per altres cossos de seguretat públics previ el pagament d'ús de l'equipament. El pagament és un preu públic que s'ha d'aprovar en breu.

. Assistents digitals personals (PDA)
Pressupost: 39.900€.
S'adquiriran 57 agendes electròniques petites que podran portar els efectius de la Policia Local mentre patrullin per la ciutat. Les agendes tindran un software que permetrà la connexió directa amb la base de dades de la Policia Local, d'aquesta manera podran rebre la informació a l'instant sobre persones i vehicles (identificacions, recerques, vehicles denunciats...).

També es podran aixecar actes i fer denúncies, per tant el procediment serà més ràpid. I a més incorporarà la guia bàsica policial, on s'expliquen tots els protocols d'actuació per fer front a qualsevol mena de situació, i el plànol de la ciutat.

. Kits detectors de droga
Pressupost: 9.000 €.
Està previst adquirir kits individualitzats per detectar el consum de drogues. Aquests petits aparells no reutilitzables incorporen un material que s'ha de mullar amb saliva, posteriorment aquest material es col·loca en un lector que detecta el consum de 6 drogues diferents.

Els detectors s'utilitzaran en els controls d'alcoholèmia efectuats per la Policia Local com un complement per esbrinar la tipologia d'ingesta.

. Nous vehicles
Pressupost: 143.500 €.
Es compraran 6 motos escúters per a la Policia de barri, 4 motocicletes de gran cilindrada, 2 turismes i 5 bicicletes per al servei de la Policia de platja.

. Pistoles
Pressupost: 7.000 €.
S'adquiriran 10 noves pistoles amb els seus complements reglamentaris.

. Sistema mòbil d'identificació de vehicles
Pressupost: 55.000 €.
El sistema mòbil d'identificació de vehicles és un element que s'integrarà en un vehicle de la Policia i permetrà fer la foto dels vehicles infractors assenyalant l'hora, el lloc exacte (a través del GPS) i el tipus d'infracció estàtica comesa, aleshores les denúncies recollides durant un torn de treball són descarregades, en format informàtic, a la seu de la Policia Local i seguidament es genera la denúncia que es tramet a la Diputació de Barcelona.

El vehicle amb el sistema incorporat farà els recorreguts del Mataró Bus amb la intenció d'agilitar i facilitar els trajectes dels autobusos, moltes vegades interromputs per cotxes mal estacionats. També es detectaran els cotxes que sobrepassin el temps reglamentari de les zones de càrrega i descàrrega.

. Software lector de matrícules
Pressupost: 12.000 €.
Element que s'integra dins del software general del cinemòmetre (radar) de la Policia Local i que fa la lectura automàtica, des de la foto, de les dades de la matrícula. Això permet la incorporació a la denúncia de les dades i el seu enviament a la Diputació de Barcelona pel seu tràmit, sense necessitat de cap actuació posterior.