Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'IMPEM busca més bones pràctiques de responsabilitat social entre les empreses de Mataró i àrea d'influència

Escoltar

L'IMPEM busca més bones pràctiques de responsabilitat social entre les empreses de Mataró i àrea d'influència

L'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró, sota el marc del programa europeu EQUAL liderat per la Diputació de Barcelona, torna a cercar bones pràctiques de responsabilitat social entre les empreses de la ciutat i àrea d'influència, amb l'objectiu de difondre-les mitjançant una segona publicació. L'IMPEM va presentar el maig passat el primer llibre de bones pràctiques de responsabilitat social de les PIME.

Dijous passat, 27 d'octubre, es va celebrar una reunió de treball amb les empreses que podrien formar part del segon llibre de bones pràctiques, per tal de presentar-los aquesta iniciativa. La reunió va comptar amb l'assistència de 15 empreses del territori i de tècnics de la consultora Grup Integral, que farà la detecció i redacció d'aquestes bones pràctiques.

A part dels assistents, una desena d'empreses més han manifestat el seu interès en formar part del procés de detecció i selecció de noves bones pràctiques empresarials. La resposta obtinguda fins el moment per les empreses i organitzacions és molt favorable pel que fa a la seva participació i voluntat d'implicació en aquest projecte, que té a veure amb l'adopció de la responsabilitat social com a eina estratègica de gestió interna. S'entén per empresa responsable socialment aquella que es compromet amb el seu territori, tant pel que fa al medi ambient, com als recursos humans.

L'IMPEM ha portat a terme des de principis d'any, com ja va fer al 2005, seminaris sobre la responsabilitat social dirigits a empreses, que han tractat diferents temàtiques: conciliació de la vida laboral i personal, gestionar la diversitat dins de l'empresa, prevenir i resoldre positivament els conflictes interns entre iguals, etcètera.

Els primers contactes formals amb les empreses susceptibles de formar part del segon llibre de bones pràctiques començaran aquest mes, i les entrevistes en profunditat amb els candidats es faran entre desembre i gener, amb l'objectiu d'editar la nova publicació al febrer de 2007.