Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Can Palauet acull el sisè Cicle d'activitats formatives per a la gent gran

Escoltar

Can Palauet acull el sisè Cicle d'activitats formatives per a la gent gran

L'Ajuntament de Mataró i la filial del Maresme de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears organitzen des de demà dijous, 13 de setembre, i fins al 25 d'octubre el 6è Cicle d'activitats formatives per a la gent gran.

La iniciativa sorgeix a partir del treball endegat per la Comissió de Qualitat de Vida del Consell Municipal de la Gent Gran de Mataró, i té com a objectiu donar consells pràctics pel que fa a les principals qüestions que preocupen a la gent gran, als seus familiars i cuidadors. Amb el cicle d'activitats, que consistirà en 7 xerrades, es vol fomentar una actitud activa en temes de salut i qualitat de vida.

Les xerrades tindran lloc a Can Palauet (carrer d'en Palau, 32) els dijous de 17 a 18.30 hores. L'entrada és gratuïta. El cicle s'inicia el 13 de setembre, amb l'acte d'inauguració a càrrec de la regidora de Benestar Social, Gent Gran, Salut i Consum, Carme Esteban, el secretari de la Filial del Maresme de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i metge, Xavier Balanzó, i un representant de la Comissió de Qualitat de Vida del Consell Municipal de la Gent Gran.

El cicle inclou les següents xerrades:

Dijous 13 de setembre

 "Les malalties dels ossos i les articulacions". A càrrec d'Anna Lafont, metgessa reumatòloga de l'Hospital de Mataró.

Dijous 20 de setembre

"La discapacitat física: malalt, família i entorn". A càrrec de Xavier Curià, metge de l'Institut Guttmann de Badalona.

Dijous 27 de setembre

"La donació d'òrgans". A càrrec de Camino Rodríguez, metgessa coordinadora de trasplantaments de l'Hospital Clínic de Barcelona.

Dijous 4 d'octubre

"Els òrgans dels sentits: vista, oïda, olfacte, gust". A càrrec de Mateu Cabré, metge geriatre de l'Hospital de Mataró.

Dijous 11 d'octubre

"La prevenció de les malalties: hipertensió, colesterol, obesitat, diabetis". A càrrec d'Esperanza Martínez, infermera d'Atenció Primària de l'ICS.

Dijous 18 d'octubre

"Les vacunes. Els seus orígens. La vacunació en els adults". A càrrec d'Anna Tor, infermera responsable de vacunació del Servei d'Atenció Primària Mataró-Maresme de l'ICS.

Dijous 25 d'octubre

"Els serveis adreçats a la gent gran". A càrrec d'un representant del Servei de Benestar Social de l'Ajuntament de Mataró.

El 25 d'octubre, després de la darrera xerrada, tindrà lloc la cloenda del cicle. L'acte comptarà amb la presència de la regidora de Benestar Social, Gent Gran, Salut i Consum de l'Ajuntament de Mataró, Carme Esteban, la representant de la Filial del Maresme de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears, Esther Valverde, i d'un representant de la Comissió de Qualitat de Vida del Consell Municipal de la Gent Gran.