Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament acaba les obres de millora de l'espai públic efectuades a quatre carrers del Palau

Escoltar

L'Ajuntament acaba les obres de millora de l'espai públic efectuades a quatre carrers del Palau

L'alcalde, Joan Antoni Baron, ha visitat avui els carrers de Ramon Menéndez Pidal, Sor Lucil·la, Rafael Carreras i dels Germans Castanyer, al sector del Palau, on el Servei de Manteniment ha dut a terme obres de millora de l'espai públic per tal d'assignar a la circulació rodada l'espai necessari, alliberar superfície per a vianants i resoldre els problemes de barreres arquitectòniques.

En el cas del carrer de Rafael Carreras, les obres han afectat al tram comprès entre el carrer de Sor Lucil·la i la carretera de Mata.

Els treballs han permès ampliar les voreres del cantó sud del carrer de Rafael Carreras i del cantó oest del carrer de Sor Lucil·la. També s'han elevat totes les cruïlles a l'alçada de la vorera, per tal de fer notar als vehicles que entren en una zona de velocitat limitada a 30 km/h, i s'ha renovat el paviment asfàltic dels carrers dels Germans Castanyer, de Sor Lucil·la i del tram del carrer de Rafael de Carreras afectat per les obres. Per últim, s'han ordenat les línies elèctriques de baixa tensió i les de telefonia, eliminant els recorreguts aeris dels carrers de Rafael Carreras, Sor Lucil·la i Germans Castanyer.

Les cruïlles amb la carretera de Mata i la ronda de Miguel de Cervantes s'han pavimentat amb llambordí de pedra artificial, i la resta de cruïlles interiors amb asfalt.

Les obres van començar al febrer de 2006 i van finalitzar el juny del mateix any. L'empresa Construccions Deumal SA ha executat els treballs, que han tingut un cost de 92.900 euros. El 80% del cost de les obres ha estat finançat per la subvenció dels Fons de Cohesió de la Unió Europea que l'Ajuntament va rebre en el seu dia per executar el projecte de Recuperació urbana i mediambiental de Rocafonda, inclòs dins l'àmbit del Pla integral de Rocafonda-El Palau.

L'Ajuntament també té previst realitzar durant aquest any 2007 les obres de millora als carrers dels Bombers Madern i Clariana, de Las Siete Partidas, del Lapidario i del Germà Francisco, també al sector del Palau. Així mateix, també s'està duent a terme, en aquests moments, la renovació de l'enllumenat d'altres vials de la zona.