Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament comença els enderrocs previs a la construcció del CAP de La Llàntia

Escoltar

L'Ajuntament comença els enderrocs previs a la construcció del CAP de La Llàntia

El Servei d'Obres té previst començar el proper dilluns, 19 de febrer, els enderrocs previs a l'inici de les obres de construcció del futur Centre d'Atenció Primària de La Llàntia. En concret, s'haurà d'enderrocar l'edifici de propietat municipal que fins fa pocs mesos allotjava l'Espai Jove de La Llàntia, que des de desembre funciona al nou edifici del carrer de Teià.

El futur CAP es construirà en un solar de forma triangular situat entre els carrers de la Boixa i de la Verge de Guadalupe.

Els terrenys, que ocupen una superfície de 536 m2, formen part del desenvolupament del Pla Especial de Millora Urbana de La Llàntia, que preveu la construcció del CAP entre altres equipaments a la zona.

El CAP tindrà una superfície útil de 940 m2, i ocuparà una superfície total construïda de 1.088 m2. L'edifici estarà format per dos cossos lineals, situats a diferent alçada donat el fort desnivell. Una de les ales quedarà alineada amb el carrer de la Verge de Guadalupe i l'altra amb el carrer de la Boixa. Totes dues s'uniran a la cantonada dels vials, on es situarà l'accés al CAP. A la part interior quedarà configurat un pati interior de forma triangular, al mateix nivell de la planta d'accés.

El cos alineat amb el carrer de la Verge de Guadalupe tindrà dues plantes, mentre que l'alineat amb el carrer de la Boixa, situat a la zona més baixa, en tindrà tres.

El projecte d'edificació ha tingut en compte criteris d'economia constructiva i estalvi energètic, com l'entrada de llum natural. Les obres, tant dels enderrocs previs com de construcció del nou edifici, han estat adjudicades a l'empresa Construccions Deco, SA, per un import total d'1.905.737 euros. El termini d'execució previst és de 14 mesos.

L'Ajuntament i el Servei Català de la Salut de la Generalitat de Catalunya van signar el passat octubre un conveni de col·laboració per al finançament de les obres del nou CAP. L'acord estableix que el CatSalut reintegrarà el cost de les obres que executarà l'Ajuntament. A més, l'Ajuntament assumeix els costos de redacció del projecte, la contractació administrativa i la direcció facultativa de les obres, les llicències i permisos necessaris, i fa la cessió del solar a la Generalitat.