Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'EB Els Menuts s'estrena amb 90 infants

Escoltar

L'EB Els Menuts s'estrena amb 90 infants

Ahir dilluns, 8 de gener, la nova escola bressol Els Menuts va obrir les seves portes. El centre està situat a la cantonada dels carrers de Francisco de Herrera i de Don Quixot, a l'àmbit de Cal Collut-Escorxador. Han començat el curs 90 alumnes. Està previst que la inauguració del centre es faci el proper 20 de gener.

L'EB Els Menuts oferta un total de 107 places públiques, però en aquest inici d'any s'han inscrit 90 alumnes que es divideixen en les següents franges d'edat: 10 infants de 0 anys; 45 d'1-2 anys i 35 de 2-3 anys. Per a aquest número d'alumnes li pertoquen 9 educadores de jornada completa i una a mitja jornada. A més hi ha 12 alumnes que han optat pel servei de menjador.

Amb la posada en funcionament de l'EB Els Menuts a la ciutat hi ha ara 7 centres per a alumnes de fins a 3 anys: EB La Riereta; EB Cerdanyola I; EB Les Figueretes; EB Rocafonda; EB La Llàntia; i l'EB Tabalet.

El nom que porta la nova escola es va aprovar en el Ple del mes de setembre. El nom fa referència a dues de les accepcions de la paraula: per una banda, és sinònim de criatures, quitxalla o canalla, i per altra banda fa al·lusió als productes provinents de les entranyes dels animals antigament sacrificats a l'Escorxador i que es coïen a les dependències de la triperia. S'ha considerat d'interès conservar aquest darrer significat lèxic, progressivament en desús. L'escola ocupa l'espai on abans hi havia la triperia de l'antic Escorxador.